logo

Fularul intre caldura si moda

Aproximativ de doi ani au apărut combinațiile vestimentare în care se pune accentul foarte mult pe volum in jurul gâtului. Parcă din această toamnă până în prezent s-a creeat o isterie in jurul acestor piese vestimentare, de la esarfe din bumbac cu dimensiuni uriașe până la fulare croșetate cu o lungime de 2 – 3 m și gulere de blană.

Acestea sunt piese unisex așa că se pot purta cu usurință și de către băieți, nu numai de fete. Pe lângă faptul că sunt practice, adică țin de cald, arată și incredibil de bine, dacă sunt purtate în combinații plăcute și nu la jachete de trening sau mai știu eu ce piese tipice unor români.

Negrul va fi mereu impunător și misterior, însă când vine vorba de acest tip de accesoriu de preferat croșetat , care creează volum pe gât, acesta nu mai este atât de impunător  și îi crește latura jovială și alura tinerească care o conferă purtătorului. Nu veți vedea prea curând un om, fie el femeie sau bărbat la vârsta de 35-40 de ani cu o ținută în care pune accentul în jurul gâtului cu un volum din lână.

Acest accent pe detaliul din jurul gâtului se poate pune cu usurință prin piese simple cum ar fi : o pereche de jeansi slim, o cămașă sau o jachetă simplă. Piese care desigur nu trebuie să fie strident colorate astfel atenția să cadă doar pe piesa pricipală.

Propuneri designeri

Unul dintre designeri care pun accentul pe aceste accesorii in colectia toamna-iarna 2010-2011 este Salvatore FerragamoFularul apare în diferite culori, bleu-marin, gri deschis, maron, toate acestea combinate perfect cu restul ținutei.

Volumul din tricot din jurul gâtului apare și în colecția lui Michael Kors, colecție pentru femei unde, ici-colo apare și cate o ținută masculină, culorile predominante în această linie a designerului sunt culorile vedetă ale sezonului și anume nuanțele de camel.

Cu un mic exercițiu de imaginație ne putem da seama cu ușurință cum se mai poate purta fularul propus de renumita casă de modă Missoni, în loc să îl lăsăm să curgă pe lângă noi, îl putem înfășura pe lângă gât să fie si practic, nu ? Însă acest model și aceste culori le-aș recomanda la o ținută mai vintage.

Pentru si mai multa inspiratie am dat un search pe lookbook si sunt multe lookuri care merita luate in seama!

Surse foto: nymag.com si lookbook.nu

by Angelo S.Leave a Reply