logo

Tipic Coco Chanel

Cu siguranță ai auzit de Coco Chanel, inventatoarea pantalonilor pentru femei, a fustelor mini, și a sacourilor fără guler. A fost una dintre cele mai importante femei  ale secolului XX și valoarea îi este încă recunoscută, pentru că și-a pus amprenta asupra modei moderne, și asta nu prin opulență și extravanganță, ci prin simplitate.

La început, casa de modă Chanel le-a oferit femeilor ceva ce nu exista pentru ele în acea epocă: haine comode, simple și frumoase, toate în același timp. Liniile curate, materialele simple sau cu pattern-uri în culori neutre și pale sunt elemente definitorii ale stilului purtat și promovat de Coco, care și-au făcut apariția în viitoarele colecții ale casei în diferite alte moduri și interpretări.

Pentru a prelua stilul Chanel, nu ai nevoie de foarte multe lucruri. Puținele elemente cheie trebuie insa să fie de calitate.

În primul rând, sacourile: îți poți lua în culori neutre la început pentru că acestea pot fi purtate mai des și cu mai multe lucruri, iar apoi poți să adaugi câteva în culori puternice. Deși cele fără guler sunt mai cunoscute ca speficice casei Chanel și cele cu guler sunt la fel de chic și de versatile. Deși în ziele noastre putem găsi alternative mai ieftine la cele de firmă, sacourile rămân totuși o investiție care ar putea fi costisitoare. Sunt niște piese de îmbrăcăminte care necesită mai multă muncă decât majoritatea celorlalte haine, dar care își merită banii, pentru că pot fi purtate cu foarte multe alte piese.

Ai grijă la finisaje: nu-ți lua sacouri fără tivul cusut perfect!

Tipic Coco Chanel: sacouri fără guler în culori pastelate cu mâneci ¾.

Nu fi tentată să-ți iei numai genți mari, în care îți încap toate. De fapt toate acele lucruri încap foarte bine și într-o geantă mai mică, iar lucrurile care nu încap sunt inutile. La o geantă mare ai tendința să tot bagi în ea tot ce îți poftește inima, lucru care o va face să fie nu numai extrem de grea, dar și să arate extrem de dizgrațios. Ideale sunt gențile de mărime medie, simple, cu puține buzunare, și cu o baretă destul de lungă ca să îți stea pe umăr, dar care să nu lase geanta să atârne mai jos de șolduri.

Tipic Coco Chanel: Geanta 2.55 de la Chanel, care are copii în majoritatea magazinelor de la noi din țară.

Tipic Coco Chanel: Cardigan alb cu margini negre\

Dacă la sacouri și la genți e bine să ai câteva în culori neutre, la cardigan-uri poți să-ți iei câte culori vrei, deoarece pot fi ascunse sau puse în evidență în funcție de situație. Ești liberă să alegi din toate culorile și modele câte există. Ai grijă la cele mai lungi: purtate cu un sacou ar putea arăta ciudat, așa că mai bine ia-le fără nimic altceva pe deasupra. Nu îți lua cardigan-uri cu fermoar sau capse, cele cu nasturi arată cel mai bine.


Tipic Coco Chanel: bluză de bumbac la baza gâtului cu linii negre.

Ai grijă la dungi! Au luat mare amploare în ultimii ani, dar nu întotdeauna piesele sunt reușite. Pentru un look clasic, elegant, dar și modern în același timp, orienteză-te spre bluze sau alte elemente albe cu linii subțiri negre sau albastre închis, preferabil din bumbac. Pentru un look mai extravagant, îți poți lua bluze cu dungi mai groase, sau în culori mai puternice. Cel mai bine arată totusi negru, albastru sau roșu.

Am lăsat perlele la sfârșit, deși sunt la fel de importante ca și toate celelalte elemente. Un șirag, 5 șiraguri, rămân la fel de frumoase și îmbunățesc la fel de mult  o ținută. Ai grijă la celelalte accesorii: e de preferat să fie simple și mici, dar să fie acolo totuși.

Nu uita: simplu nu înseamnă întotdeauna puțin. Simplu înseamnă și frumos și modern, depinde doar tine!

Axi2 Responses to “Tipic Coco Chanel”

  1. Alexandra says:

    Hmm, mi-ai făcut dor de film :) Și de perlele mele pe care nu le-am scos de ceva vreme din dulap.
    Bine… și de sacoul meu preferat pe care l-am neglijat. :)
    Felicitări pentru articol :) I like it!

  2. Ce dragut articol! Mi-a facut placere sa il citesc 😀

Leave a Reply