logo

Givenchy – spring 2011 Haute Couture

Riccardo Tisci își arată noua obsesie față de Japonia, în colecția Haute Couture pentru primăvara acestui an, dar nu Japonia gheișelor, ci a roboților și a dansatorului Kazuo Ohno. Acest dansator nu a fost o sursă directă de inspirație, ci în momentul în care Ohno a murit, un prieten apropiat a lui Tisci, cântărețul Antony Hegarty, a efectuat un concert în amintirea renumitului japonez și această manifestare în amintirea lui Kazuo Ohno l-a inspirat pe designer.

Potrivit spuselor lui, japonezul decedat i-a influentat partea melancolică, romantică și paleta cromatică a colecției, iar roboții și tehnologia japoneză și-au lăsat amprenta asupra aplicațiilor de pe rochii, pantofilor și pălăriilor imense creeate de Philip Tracy, designer care a mai făcut furori în colecția Haute Couture a renumitului Armani, când a creeat acele pălării luciase și metalice asemeni OZN-urilor

Chiar dacă par simple rochii cu aplicații mai geometrice și vagi tente minimaliste, trebuie să știți că o rochie din noua colecție a necesitat 2.000 de ore de tăieturi a țesăturilor și 4.000 de ore în care s-au cusut toate piesele. De abia acum se poate înțelege de ce designerul a ales să facă doar o ședință foto în locul unei prezentări, fotografiile profesionale  au rezoluția mult mai mare decât cele de pe catwalk și astfel se poate analiza mai bine rochia.

Toate cele zece piese prezentate în fotografii nu sunt altceva decât lucrări de artă și își merită până la ultimul dolar/euro.

by Angelo S.3 Responses to “Givenchy – spring 2011 Haute Couture”

 1. Ioana says:

  Am o mica nelamurire. Care este rostul prezentarii colectiilor marilor case de moda? Oricine le poate vedea pe internet pe site-urile oficiale si plus de asta nu o sa mearga nimeni sa isi cumpere ceva din colectia Givenchy Haute Couture (si nu cred ca se va simti cineva inspirat pe-aici sa isi cupmere ceva de genul acesta pentru ca in primul rand nu este o firma de mase ci high class). Poate ati vrea sa prezentati ce se vinde si la Cluj? I’m just sayin’

  • admin says:

   E totusi un site de moda si vrem sa prezentam si ce ne place noua. Nu cred ca toata lumea apuca sa caute colectii pe internet. E mult mai simplu sa ai o sursa care sa filtreze informatii. Pe orice om pasionat de moda o sa-l bucure si astfel de informatii couture. Nici noi nu apucam sa le vedem pe toate si fiecare din echipa are designeri preferati pe care ii urmareste si daca decide sa faca un material despre, aflam si noi mai multe.

   Prezentam si ce se vinde la Cluj in limitele posibilului. E si o chestie de publicitate la mijloc, peste care nu e asa de greu sa treci. O sa incercam sa ne focusam pe moda de pe strada din Cluj. Ca in magazine poate intra oricine, ca si pe net de altfel. Depinde cum le combina.

   Mersi ca intri, si o sa vezi si moda clujeneasca pe aici :)

 2. Axi says:

  cand spui ‘inspiratie’ nu trebuie sa te gandesti ca vei copia exact tinuta. poate iti vor place culorile, silueta, sau doar anumite detalli. couture is never useless.

Leave a Reply