logo

Sunt unele zile când nu e frumos afară.

Sunt unele zile când nu e frumos afară.

Şi atunci, nu e frumos nici pentru pantofi. În zilele ploioase, umede, cu zăpadă care se topeşte sau cu gheaţă, cel mai bine e să nu îţi iei pantofii cei mai frumoşi, nu de alta, dar cel mai probabil apa îşi va lăsa amprenta asupra lor. În zilele urâte, nu e indicat să porţi cei mai buni pantofi, mai ales dacă sunt din piele întoarsă. Trebuie să găseşti o soluţie de compromis, chiar dacă vei avea mult de căutat până când o vei găsi. Nu uita de funcţia primară a încălţămintei: aceea de a ţine de cald.

Nu voi intra în teoria ‚cum să-ţi alegi cizmele pentru că fiecare vrea altceva, deci nu există o reţetă standard. Aşa cum am mai spus, ideea de bază e că trebuie să-ţi ţină de cald. Totuşi, atunci când este zăpadă mare, nu sunt recomandate cele cu talpă subţire;  ar trebui să aibă măcar 1 cm.

Cauciuc?

În zilele ploioase poţi purta rain boots sau mai simplu: cizme de cauciuc. Ştiu că nu sună prea bine când te gândeşti prima dată la ele, dar există foarte multe modele, de tot felul de culori şi de mărimi, în care sigur nu te vei uda la picioare. Le poţi purta atât cu pantaloni, cât şi cu fustă (preferabil care să vină desupra genunchilor). S-ar putea să-ţi fie frig la picioare, deoarece cele mai multe nu sunt îmblănite. Soluţia sunt şosetele groase sau/şi jambierele.

Bocanci

Dacă cizmele nu sunt pe gustul tău, poţi să alegi nişte ghete/bocanci, iar majoritatea sunt îmblănite, deci sunt semnificativ mai călduroase decât cizmele de cauciuc. Totuşi, mi se par mai greu de potrivit şi de integrat într-o ţinută, aşa că mare grijă la outfit per total.

Culoare!
Oh, and a last tip: nu lăsa zilele gri sa transforme totul în gri. Cea mai bună cale de a face acest lucru e să porți culori puternice și print-uri mari. Ia-ți ciorapi cu model, bluze colorate, fulare supradimensionate și căciuli în culori vesele.

Odată ce temperaturile sunt peste 0, poţi renunţa la cizme şi ghete, dar e indicat să porţi pantofi închişi până când temperaturile trec de 10 grade. Au apărut în ultimul timp o multitudine de papuci cu talpă extrem de subţire, în diferite print-uri şi culori, dar cu şireturi şi închişi. Arată foarte bine şli cu pantaloni şi cu fustă, şi îi poţi purta cu şosete, iar când se face mai cald îi porţi purta chiar şi fără, deci sunt extrem de versatili.
Iar pentru zilele mai calde, deşi nu pot să mi le imaginez acum, balerini, sandale, pantofi de orice fel. Atunci încălţămintea nu va mai trebui să-şi îndeplinească funcţia primară. Atunci, în zilele însorite, ar trebuie să fie doar…frumoşi.

Dar până atunci, be sure your feet are warm.

Surse foto:
altamira.com
Thecherryblossomgirl.com
Hannelimustaparta.com
Lookbook.nu
Andreeamacri.com

Axi3 Responses to “Sunt unele zile când nu e frumos afară.”

 1. Adriana says:

  de unde gasesc si eu un mail de la o fata care administreaza acest site sa ii pun cateva intrebari?

  • admin says:

   Chiar ne bucura intrebarile tale si ne-ai dat o idee super.
   Daca o sa mai fie intrebari de genul, o sa facem o rubrica de genul, care sa va raspunda efectiv la intrebari.
   O sa urmeze deci si raspunsurile pt tine intr-un post :)
   Te mai asteptam cu intrebari si sper sa te ajute raspunsurile

 2. Romina says:

  Foarte frumos articol Si. foarte bine gândit deoarece in ultimul timp a fost vreme rea . Va aștept si pe blogul meu. Pupicei
  Wwe.gossipalldaylong.wordpress.com

Leave a Reply