logo

Fall 2011. Part I.

Recentele colecții  de la Paris se împart în prea multe categorii. Sunt deja obosit de atâtea colecții care pur și simplu, cel puțin mie, nu îmi inspiră nimic. Însă, lăsând deoparte ținutele eșec, prefer să mă axez pe ce merită văzut și promovat.

Viktor & Rolf mă surprind plăcut și de această dată, multe dintre ținutele trimise de ei pe runway au fost în două exemplare: negre și albe. Au apărut si câteva detalii roșii care au făcut deliciul liniei. Colecția pare a fi inspirată din armurile evului mediu. Am tras această concluzie după ce in backstage designerii au declarat că ,,Fashion’s ever-increasing speed reminds us how important it is to battle for our creativity”.

Jean Paul Gaultier ne prezintă o colecție prin care dorește să ne spună că vârsta nu are nici o importanță atunci când dorești să faci puțin striptease.
Modele au purtat peruci cărunte și scăpau de piese vestimentare pe parcursul defilării.  Restul pieselor rămase pe ele nu erau altceva decât haine destul de oldie, cu game cromatice restrânse chiar dacă apăreau câteva imprimeuri mai colorate. Degeaba, matroanele nu prea vor să-și arate adevărata vârstă.

Cu tot tam-tamul din jurul brandului Dior, ultima colecție pare a fi un pal testament lăsat de Galliano brandului, din ultimii 14 ani pe care i-a petrecut la renumita casă de modă.
Ținute destul de soft și girlish, o gamă cromatică destul de largă și pe lângă acestea și niște pantofi geniali au făcut deliciul publicului de specialitate. Înainte de marșul modelelor Dior, CEOul Sidney Toledano a ținut un mic discurs în limba franceză despre valorile pe care brandul Dior le reprezintă. Nu a făcut nici o referire directă către Galliano, însă toate ideile duceau spre nefericitul eveniment care s-a petrecut recent.

Alber, designerul de la Lanvin a trimis pe scenă o colecție inspirată aș putea zice, din natură.

Acesta a afirmat că ,,toți avem nevoie de un copac”, iar această colecție nu este altceva decât intoarecea la origini. Destul de închisă întreaga paletă cromatică, ceea ce este atipic stilului Lanvin.
Accesoriile au o legătură cu tema abordată acest sezon si asta se vede. Ca și până acum, feminintate e prezentă în colecțiile Lanvin.

Am selectat câteva fotografii care mi-au atras atenția din colecții nu numai din aceasta.
E doar o mică parte din colecțiile recent prezentate.

by Angelo S.



One Response to “Fall 2011. Part I.”

  1. Serge says:

    Jean Paul Gaultier sews up retro style!

    In prezentarea J.P.G. l-am observat si pe Andrej Pejic care continua sa ma incante !

Leave a Reply