logo

Bagaje bagaje!

Cred că fiecare a avut la un moment dat în viaţă probleme cu bagajele pentru vacanţă. Poate nu te-ai gândit destul la ce trebuie să îţi pui, poate te-ai apucat de ele doar pe ultima duta de metri şi ai intrat în criză de timp, oricum problemele cu bagajele pot fi foarte diversificate.  Câteva reguli, măcar aşa ca un fel îndrumare, cred că nu strică. În fond, toţi vrem să ne facem bagaje mai mici într-un timp mai scurt, dar care să conţină jumate din dulap.

  • Gândeşte-te cu o săptămână înainte ce haine şi papuci îţi vei pune în bagaj. Dacă ai timp fă-ţi o listă, iar dacă nu, gândeşte-te de ce ai mai putea avea nevoie, ca să îţi poţi lua totul în timp util. Chiar înainte de a te apuca fizic de bagaj poţi să te gândeşti la tot ce îţi vei pune în el, iar în felul ăsta îţi vei ştii exact ce îţi pui în valiză şi nu vei mai pierde timpul căutând ceva care să „meargă”.
  • Programează-ţi outfit-urile şi pune-ţi numai ţinute complete. În principiu trebuie să ai o ţinută pentru fiecare zi, dar există multe elemente versatile care pot fi folosite mai multe zile la rând(blazere, cardigan-uri, pantaloni). Depinde de cât de variate vrei să îţi fie ţinutele, dar având în vedere limita de spaţiu, e de preferat să ai ţinute bazate pe aceeaşi culoare neutră. Dacă vei ieşi seara, ia în considerare şi faptul că poate vei avea nevoie de o ţinută diferită.
  • Fă în aşa fel încât să îţi încapă cel puţin două perechi pe pantofi în bagaj. (unii să fie cei cu care te duci, şi celalaltă pereche în valiză).Fie că îţi iei sandale şi pantofi, sandale şi cizme, sau două perechi de pantofi la fel, nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla şi vei avea nevoie de o pereche de pantofi de schimb.  Chiar dacă sunt nepotriviţi cu vremea, e mai bine să ai cu ce te încălţa şi să umbli liniştită, decât să fugi disperată după o pereche nouă de pantofi.
  • Nu e necesar să ai un set de accesorii pentru fiecare ţinuă, unul şi bun e de ajuns, iar dacă vrei poţi să îţi mai iei elemente care se potrivesc cu setul principal.
  • În afara de geanta de mână, care va fi destul de mare, probabil vei avea nevoie şi de una puţin mai mică. Cel mai simplu e să îţi iei un clutch mediu (în culoarea neutră sau într-o culoare puternică), pe care îl vei putea folosi atât ziua, cât şi seara. Sigur, dacă mergi la mare cel mai simplu e să îţi iei o sacoşă din pânză, care nu se uzează repede li poate fi spălată des.
  • Organizează-ţi lucrurile în valiză, chiar dacă nu vor mar rămâne aşa când după ce vei ajunge la destinaţie. Grupează-ţi bluzele, pantalonii, blazerele,  lenjeria, accesoriile(care e bine să le pui toate într-un săculeţ) ca să ştii exact ce ţi-ai pus şi că nu uiţi ceva. Împachetează-le frumos   ca să nu te trezeşti acolo cu un bagaj plin de haine şifonate imposibil de purtat.
  • Nu uita de lucrurile mărunte: ciorapi, mănuşi, eşarfe(care ocupă extrem de puţin loc), parfum, periuţa şi pasta de dinţi, serveţele, încărcătoare/baterii, accesorii pentru păr, ochelari de soare.
  • Lucrurile de valoare, actele, cheile, banii vor merge în bagajul de mână (geanta cea mare), dar toată lumea ştie asta, nu?
  • Nu știi niciodată cât de frig ar putea fi, și chiar dacă nu crezi că va fi frig, pune-ți un singur pulover călduros. Uneori chiar și în hotel e destul de răcoare și e groaznic să te trezești de frig și să nu ai cu ce să te îmbraci.
  • Nu te baza pe alții să îți care bagajul. Fă-l în așa fel încât să ți-l poți duce singură. O valiză imensă e foarte utilă, dar când nu o poți mișca din loc parcă nu mai e o idee așa de bună.

AxiLeave a Reply