logo

Short guide on how to wear vintage.

Scurt ghid de vintage

În primul rând, ce înseamnă vintage? Părerile sunt împărțite: pentru unii înseamnă doar piese ale designerilor celebri  care datează de cel puțin 20 de ani, în schimb pentru alții înseamnă doar piese vechi, fără o origine neapărat cunoscută, și fără o perioadă caracteristică. Fiecare alege ce vrea,ideea e că toate hainele astea sunt, let s face it, vechi, și uneori pot fi problematice, oricât de speciale/scumpe/rare ar fi.

caherine babaî


sada21

Dacă e rupt, pătat, descusut sau scămoșat nu mai are ce căuta în dulap. Toate hainele trebuie să fie într-o stare nu bună, ci foarte bună!Având mici defecte vor părea automat nu vechi, ci uzate și fără viață. (aș zice că nu prea merită nici hainele făcute din plastic, dar știu că asta e doar părerea mea)
Nu purta haine doar pentru că ți se pare că sunt frumoase. Hainele mai vechi pot avea alte siluete, uneori extrem de exagerate și de neobișnuite pentru zilele de astăzi, așa că dacă nu îți stă bine, mai bine nu.
Probează totul înainte de câte ori e nevoie pentru a te convinge că ce ai de gând să porți de avatajează și nu te face să pari ceea ce nu ești de fapt. Uneori hainele pot adăuga volum acolo unde nu este nevoie, așa că mare grijă.
Citeam undeva mai demult că într-o ținută poți să ai maxim o piesă vintage. Nu aș limita chair așa de mult numărul, dar asta e ca un reminder să nu exagerăm. De cele mai multe ori, o ținută numai din piese vintage va părea ÎNVECHITĂ. Uneori merg bine 4 lucruri vintage uneori într-adevăr numai unul se potrivește într-un outfit. Probează mai multe haine până ești convinsă că nici măcar nu semeni nu bunica
Încearcă întotdeauna să găsești cea mai bună variantă de a purta un anumit lucru. Dacă ți se pare că ceva nu e ok, atunci se poate mai bine, și e normal să fie cât de bine se poate. Între piesele unei ținute trebuie să fie o trecere fină de la nou la vechi, de la anumite texturi la altele și la fel și la culori. Uneori hainele vintage nu merg foarte bine cu cele mai noi croieli și materiale. Poate unele merg mai bine cu croieli mai clasice și materiale tradiționale, dar desigur nici asta nu e o regulă. Caută până când outfit-ul e nici mai mult nici mai puțin decât PERFECT.
Pantofii vintage par de cele mai multe ori uzați. Careful here!
Nu-ți fie frică de accsorii: mănuși, pălării, ceasuri, bijuterii(care de cele mai multe ori sunt fără vârstă)

sdfsd23

Urmeaza poze cu hainute Vintage pe care le puteti gasi in noul magazin Vintophonique. Deocamdata sneak preview aici

Axi MolnarLeave a Reply