logo

Fall trends 2011.

image

Stindarde ale luptei femeilor pentru egalitate, sacourile sunt, de câteva sezoane încoace, piesele cel mai vajnic prezentate în colecţiile prêt-à-porter ale marilor case de modă. Versiunea lor necambrată, respectiv popularul boyfriend blazer, nu trebuie să lipsească din garderoba niciunei femei, asta dacă ea ţine să fie considerată cetăţean al Epocii Moderne. (TIP: vânătoarea poate începe chiar în dulapul mamei/ oricărei fiinţe ce a experimentat haotica decadă a anilor ‘80, întrucât sacoul în cauză şi-a trăit, în fapt, perioada de glorie în era amintită, fiind acum doar şters de praf, nu recusut.)

image

De îmi aduceaţi pe tavă o dovadă mai elocventă a emancipării femeii, ba chiar a uzurpării teritoriului masculin, mă declaram „fazan”. Şi totuşi, încă mai joc.

image

Ce-ar fi să ne prindem într-o horă a catrinţelor transnaţionale şi să chiuim la unison: „Îmi plac ciubotele înşiretate!”? Luând în considerare ritmul aberant de rapid în care tot mai multe picioare din lumea-ntreagă aleg să înnopteze în clasicii papuci Oxford, într-astă toamnă, acest scenariu poate vedea lumina zilei nu numai într-o piesă din teatrul absurdului, ci chiar pe străzile Clujului. Simpla raportare a faptului că ei lucesc în vitrinele celor mai multe magazine autohtone nu este nicidecum persuasiune publicitară. (TIP: Pentru a spori efectul livresque-chic conferit de aceştia, adăugaţi şi-o pereche de ochelari ansamblului. Nu contează că vederea e intactă, it’s the hipster thing to do.)

image

Ce alt mod mai bun de a înfrunta proverbialele potopuri clujene decât într-o haină pestriţă? Evident cu o umbrelă, but that is not the point.

image

Deşi în general impracticabile toamna şi iarna, fustele şi rochiile maxi sunt binevenite a ne împodobi trupurile chiar şi în acest anotimp bipolar. Totuşi, oricât de adorabil ar fi look-ul de paysannă medievală muncită pe câmp, în ploaie, la cel mai mic semn de înnourare, treceţi pe ceva mai scurt. Doar există oameni angajaţi special să măture străzile.

Nadina Z.3 Responses to “Fall trends 2011.”

  1. Ozana says:

    Abia astept sa vina un val de racoare tipic toamnei ca sa pot… purta palton. :)

  2. alex says:

    Frumos prezentat in explicatii pentru fall trends 2011 articolul imi arata o toamna boem imbracata in sacouri lungi impunatoare…ce ascunde un mister intr-o servieta….paseste lin cu ciubote insiretate….pastreaza a verii calda tenta in pardesie si paltoane colorate…aratand o silueta supla in rochii maxi infloarate.

  3. Nadina Z. says:

    exact, paltoanele sunt one of the best things of fall! :)

Leave a Reply