logo

Lână, cașmir și bumbac.

  Nu vine iarna decât atunci când am scos puloverele din locul lor în care stau vara, nu? Nu e iarnă până când nu simți nevoia să porți un pulover gros, nu? Ok, poate nu sunt doar pentru iarnă, dar cu siguranță iarna prind cel mai bine. Care este drumul unui pulover de-a lungul iernii? Să presupunem că povestea lui începe cu căutarea lui.

TaraDries2
Capitolul 1
Căutarea

  Cel mai bun moment să-ți cumperi haine groase este la începutul lui decembrie, pentru că atunci poți fi sigur că au adus tot ce se poate aduce în magazine. Înainte s-ar putea să găsești prea multe lucruri subțiri. Nu e momentul cel mai profitabil, pentru că toate vor intra într-un final la reduceri, dar puloverele și hainele de iarnă merită. Caută-le pe cele din materiale naturale: lână, bumbac și cașmir. Acrylicul și polyesterul și polyamida și toate materialele cu poly sunt de fapt plastic și nu avem nicio scuză să purtăm plastic pe noi. Nici măcar nu arată mai bine. Nu prea am văzut pulovere care să fie 100% din lână sau cașmir, dar sunt destule combinații de lână cu cașmir și cu bumbac, so choose wisely.

woori9

Capitolul 2Călătoria

  După ce ți-ai luat un pulover(sau mai multe), trebuie să te gândești cu ce îl vei purta. Nu mă refer aici la cardigan-urile cu nasturi care merg cu aproape orice, ci la puloverele mari sau largi sau strâmte sau în orice altă formă, pentru că există de toate. Singura indicație ar fi să ai grijă la proporții. Un pulover larg care vine peste fund poate arăta superb cu niște blugi skinny, dar cu niște pantaloni mai largi ar arăta homeless. Un pulover care vine pe corp și care e mai scurt ar merge mult mai bine cu pantalonii ăia largi.

IMG_3870
  Pentru că sunt groase, de obicei puloverele se poartă pe deasupra la toate celelalte haine(dar nu pe deasupra haine de iarnă, evident). Când ai chef de layering, poți să-ți iei o cămașă la care să-i scoți gulerul deasupra. Sau poți să porți puloverul cu o curea(simplă). Poți să-ți iei un pulover chiar și peste o rochie de zi. Și peste un pulover din bumbac 100% merge chiar și un blazer.

winterlayers2
  La pulovere nu le plac bijuteriile delicate. Le agață tot timpu și uneori le mai și rup. Ai șanse cu lanțuri lungi, coliere statement, brățări late din metal și cercei care să nu fie mai lungi de 3 cm. Lucrurile mici se pierd.

Capitolul 3Pauza

  Fă-ți tot timpul loc în dulap pentru pulovere. Ele nu stau pe umerașe ca în magazin(pentru că se deformează), ele au nevoie de raftul lor special, unde să stea unele lângă altele, ca să le poți vedea bine și să-ți amintești că e frig afară. Și când s-a terminat iarna, pune-le pe toate într-o cutie mare și mută-ți hainele de vară în locul puloverelor.

carolinaengman004s


Miss fancy lady: Mom, why aren’t you wearing the cashmere sweater I gave you?

Mother: Well, it said on it that you could only hand-wash it, so I took it back and took instead 7 polyester sweaters. You can wash them in the mashine, and they don’t even get wet. (Cybill)

Axi MolnarLeave a Reply