logo

Cand a revenit trendul cu culorile neon?

orange1

Cand a revenit prima data trendul cu culorile neon, recunosc, am fost sceptica. Mi se pareau ca aduc prea mult a anii ’90, dar nu intr-un sens bun. Apoi am vazut tot felul de tinute care aveau asa, cate o chestie mica si stridenta, care arata super bine chiar si cu scepticismul meu fata de culorile astea. Mai tarziu, am vazut si rochii sau pantaloni, deci piese destul de mari care mi-au placut. So, don’t worry daca nu-ti place neon-ul, dar s-ar putea ca in viitor sa-ti placa.

Sunt culori mai puternice decat rosul sau portocaliul. Sunt culori care atrag atentia automat asupra persoanei care le poarta. Deci, dupa indelungi cautari si observari, iata cateva lucruri de tinut minte. Nu le-as spune reguli, doar observatii generale care ar putea fi folositoare in viitor :

1. O singura culoare neon (roz, verde, galben, portocaliu sunt cele mai intalnite) e de ajuns, oricat de mare ar fi piesa respective in tinuta. Fie ca e geanta, rochie sau doar o bratara, acel lucru poate fi observat cel mai bine atunci cand nu intra in conflict cu un alt element neon.

asd1

2. Accesoriile nu sunt intotdeauna cea mai buna idee. Avem deja multa culoare, s-ar putea ca punand argintiu sau auriu sa se piarda toate lucrurile intr-un amestec haotic de lucruri statement. Lucrurile statement nu au nevoie de completari. Si totusi, nu se poate fara. Deci, se poate folosi un ceas simplu si un lantisor neutru. Si parerea mea e ca mult auriu in combinatie cu niste culori neon creeaza o imagine destul de…interpretabila. Just imagine it.
asd2

3. Toate, absolute toate piesele neon pe care ti le cumperi trebuie sa fie perfecte. Nici macar un mic defect, nicio cusatura aiurea, nimic de genul asta, pentru ca toate se vad. Uneori cusaturile imperfecte se mai pot pierde in lucruri albe sau negre, dar la culori, si mai ales la culori asa de luminoase, se vede tot.

4. Scriam mai demult ca atunci cand iti cumperi lucruri noi, trebuie sa te gandesti daca se potrivesc cu lucrurile pe care le ai deja. Partea buna la culorile neon e ca nu trebuie sa se potriveasca cu nimic, pentru ca arata cel mai bine numai cu culori neutre, pe care sigur le ai in garderoba. Orice lucru neon merge cu alb si negru, apoi mai sunt unele care mai merg si cu gri si bej, dar la astea trebuie mai multa atentie, s-ar putea ca uneori chiar si culorile neutre sa fie prea mult.

asd3
5.
Daca nu ai curaj sa porti o rochie roz sau niste pantaloni galbeni, e ok. Poti incepe cu detalii mici, cum ar fi o geanta, sau niste bijuterii, care desi par niste lucruri asa de mici, au un impact foarte mare asupra tinutei datorita culorii puternice. Cat de interesant si de fresh arata o tinuta alb/negru cu o geanta neon?

paris-fwaw2013-tiany
Axi MolnarLeave a Reply