logo

Scurtmetraje Fashion pentru Casele de Moda.

   Apropos, stiti de unde vine termenul soap-opera? Chiar nu e un alt cuvant cu mai multe intelesuri, ci se refera la sapun. Cum asa? In anii 50 au inceput colosii de la Procter&Gamble sa creeze reclame radio pentru sapun si detergenti. Da, de atunci ne intrerup si noua filmele preferate. Acum s-a evoluat la product placementul digital adus la nivel de timp real. Despre asta am sa va povestesc intr-un alt articol dedicat special pentru Mango.

Acum o sa profit de faptul ca vine TIFFul peste noi si intram oricum in febra filmelor, si va ofer o lista draguta cu filme facute de diverse case de moda.

   Grupul Inditex e printre pionerii din Europa care in 2010 a facut un scurtmetraj pentru brandul Massimo Dutti cu scopul de a promova proaspat lansatul lor site online. Protagonistii, un cuplu aleg sa mearga intr-o excursie pentru o luna prin mai multe orase, dar nu impreuna, ci fiecare facandu-si propriul itinerar. Fiecare isi creeaza outfituri complete din magazinele in care intra in fiecare oras vizitat.

  Tot in 2010, in Italia, Prada alege sa urmeze trendul si sa faca First spring, un scurtmetraj regizat de artistul chinez Yang Fudong. S-au folosit de acest film in campania de promovare a colectiei pentru barbati din primavara/vara 2010.

Lady Blue Shangai a fost facut pentru Dior si a jucat in el Marion Cotillard. Regizorul David Lynch a fost rugat sa faca un film pentru online cu 3 elemente: geanta Dior, vechiul Shanghai si turnul de perle. Aici rezultatul.

   Tot de la Dior,  pentru Dior Homme – Un Rendez Vous de Guy Ritchie, cu actorul Jude Law !

Yves Saint Laurent a facut un film pentru cei care au peste 18 ani: Ain’t nothing like the real thing regizat de faimosul fotograf/cameraman Bruce Weber cu scopul de a promova campania toamna/iarna 2010/11.

Filmul Cruise pentru Chanel e cel mai recent si cel mai bine promovat de pana acum, fiind semnat de  Karl Lagerfeld. The Tale of a Fairy The Short Film by Karl Lagerfeld in 2 parti aici:

si aici !

   Diane Pernet care ne-a vizitat si la Cluj in 2010 e cea care a facut si un festival a filmului fashion. Acest festival face ca aceasta metoda de lansare a colectiilor sa devina din ce in ce mai populara.

In final pot doar sa va invit sa mergeti la Povestea unui stilist si sa va uitati si prin programul TIFFului ca sigur o sa va atraga multe titluri!

GloriaOne Response to “Scurtmetraje Fashion pentru Casele de Moda.”

Leave a Reply