logo

Ulyana Sergeenko- The fashion icon from Rusia, with love…

2

Nu am avut niciodata un fashion icon, cel putin nu de la varsta la care eram fascinata de tocurile si esarfele mamei. Si dupa dictonul ‘never say never’, am gasit si eu inspiratia care sa-mi bucure simturile si gandurile si, bineinteles, sa-mi capseze sursa nesfarsita de comentarii. Trebuie sa recunosc ca am ajuns la aceasta distinsa doamna (si blogger, fotograf, designer, model, sotie de miliardar rus) cand mi s-a parut Natalia Vodianova mai bine imbracata ca de obicei (purta creatiile Ulyanei).

1

Laptele si mierea fotografilor de streetstyle, este o invitata obligatorie a tuturor showurilor de moda, unde isi poarta propriile creatii. A fost inclusa pe lista ‘celor mai bine imbracati’ in 2012, alcatuita de Vanity Fair.

8-tile

Ulyana a reusit sa aduca ‘Moscova pe Sena’ (Style.com), fiind prezenta la Paris cu o colectie couture pentru sezonul de toamna-iarna. Look-book-ul ei pentru acest sezon e cel putin divin!

15

A invitat la show, pe langa Mama Rusie si pe Carine Roitfeld, Patrick Demarchelier si Grace Coddington (e ceva pentru un ‘first face’ intr-ale creatiei).

Principala ei sursa de inspiratie e reprezentata de copilarie, impreuna cu desenele animate sovietice si de bunica ei, care purta fuste ample si inflorate. Pe langa o inspiratie din viata personala, ea transpune si cinematografia in colectii (Visconti,Fellini, Nikita Mikhalkov si Wong Kar-Wai), rezultand o combinatie incantatoare de ani 40 si 50, putin ludic, multe flori…. si culorile Rusiei. Totusi, pastreaza in fiecare tinuta si un anume modernism, dar abia sesizabil, asa ca hainele nu par costume de film, ci demne de un pin-up freak din 2012. Pentru colectia SS 2012 s-a inspirat din… modestia rusoaicelor (spune ca este o trasatura specifica) si Brigitte Bardot.

1

De ce este Ulyana un fashion-icon pentru mine (si evident, nu numai pentru mine)? In primul rand pentru ca are curaj, ceea ce este, din punctul meu de vedere, cea mai importanta calitate a unei fashioniste cu acte in regula. Curajul face diferenta intre o bloggerita plictisita si plictisitoare si cele pe care ar trebui sa le avem ca si sursa de inspiratie. Intr-o tinuta stilizata trebuie sa trecem de ne place/ nu ne place si sa apreciem tinuta ca o emanatie artistica si personala.

2

O alta calitate indispensabila este gasirea unor surse care nu sunt la indemana oricui pentru ceea ce cumparam si de unde ne inspiram. Nu vorbesc despre genti/pantofi/rochii de multe mii de euro, la care oricine cu bani are acces. Stilul, dupa parerea mea nu se cumpara nici de la Zara, dar nici de la Chanel. El nu vine la punga, oricat ar fi costat continutul, ci este o suma de manifestari, iar componentele lui exterioare nu se gasesc pe toate gardurile mall-ului, 30 de-un fel.

22

Dora Dada2 Responses to “Ulyana Sergeenko- The fashion icon from Rusia, with love…”

  1. Ulyana!! She’s my FAV too <3
    and all the russion fashion icons, such as Miroslava Duma and Elena Perminova…
    Rusoaicele astea sunt absolut superbeeee <3

  2. dora dada says:

    am descoperit ca voalul LV de pe fata e de fapt o chestie pe care a facut-o Anna Piaggi cu cativa ani inainte, tot la o prezenare Vuitton

Leave a Reply