logo

De ce e designul de interior si mai la moda

Daca stam sa ne uitam in jurul nostru la ce se discuta despre design interior si virtualul ne ajuta cu multele poze de pe Pinterest si Facebook – observam un nou trend. Bloggeri, reviste online, oameni din domeniu stiu ca nu mai vrem doar un camin, ci vrem sa creem un lifestyle acolo unde ne petrecem timpul.

Focusul nostru consta in a ne defini propriul stil, a ne exprima acest stil nu doar vestimentar, ci sa-l includem in toate aspectele vietii noastre: locuinta, mancare, calatorii. De fapt, este o apreciere tot mai mare pentru design in general, pentru aspectul cat mai personalizat al acestuia. Si nu doar o apreciere, ci o cautare continua si constanta.

Cei ce sunt in industria retailului se reinventeaza incercand sa satisfaca aceste nevoi, sa livreze cat mai multe produse personificate, ajutand la descoperirea noului cu un mare focus pe moda.

Nici cercetatorii nu stau degeaba si au gasit unele raspunsuri pentru acest nou trend.

La moda sunt Milenialii (mai multe despre ei si alte generatii aici.)

Acestia sunt cea mai mare generatie de consumatori din intreaga istorie. Cei nascuti intre 1977 si 1994, mai mult de 80 de milioane doar in Statele Unite, sunt cei care se presupune ca vor ajunge sa cheltuie mai mult de 200 de mil de dolari in fiecare an, sau 10 trilioane de dolari pe perioada vietii lor.( de 2 ori cate 6 zerouri!!) In plus fata de propriile cheltuieli, tot acestia sunt si cei care influenteaza fostele generatii, partintii si bunicii lor, cat si pe viitoarele generatii in ale achizitiilor.

Mileniali suntem si noi, niste cumparatori sofisticati care se lasa influentati de cei din jur cand iau decizii. Conform unui studiu facut de AdAge, 84% spun ca opiniile de pe mediile sociale le influenteaza cumparaturiile. Si asta pentru ca ei vor sa se exprime prin tot ceea ce cumpara, ca toate acestea sa reflecte personalitatea lor, cine sunt ei si cum vor sa fie perceputi. De aici focusul lor mare pe design, pe obiecte unice si pe trenduri.

O alta caracteristica a milenialilor este loialitatea fata de ceea ce gasesc si le place. Vanzatorii, producatorii trebuie sa fie atenti si sa profite de aceasta loialitate prin a fi prezenti in viata lor, fie pe canalele social media, fie prin actiuni specale organizate pentru acestia.

Intotdeauna sunt in cautare de nou, de noi surse de inspiratie, noi locuri de unde isi pot aproviziona setea de exprimare prin frumos. Sunt in cautarea trendsetterilor, a celor pe care ii considera ca au gusturi, care ii pot influenta – vezi succesul blogerilor de moda si design interior.

Cumparam lifestyle?

Noi, milenialii avem asteptari de la magazine, de la producatori sa aduca ori sa ne dea posibilitatea sa ne cumparam lucruri la moda pe care sa le putem personaliza. Vom ajunge la a ne schimba si dulapul atat de des precum hainele din el.

Aceasta noua gandire transforma mobilierul dintr-o utilitate in ceva la moda.  Cei de la Macy’s din State considera extrem de bun noul trend in care si mobilierul, designul de interior sa urmareasca trendurile. Sunt pe cale sa implementeze un plan de 3 ani pentru a se asigura ca sunt pregatiti pentru cheltuielile masive ale milenialilor ce vor urma pentru aceste schimbari si se vor focusa pe livrarea unui look complet la moda, indiferent de produs.

Pana a ajunge sa ne schimbam mobila atat de des apelam la diferite trucuri – stickere de perete, tapet, noi perdele, covorase colorate, tablouri ori postere inramate in anumite stiluri.

Stilul vintage in locuinte e tot mai iubit si implementat in multe camere. La Atria gasiti tablouri cu Marylin Monroe, in tonuri galbui, ori postere alb negru.

Poate vreti o atmosfera retro si va place tapetul. Gasiti cateva modele tot pe Atria.

CONCURS

Si daca tot v-am facut sa dati cateva clickuri pe magazinul de perdele si covoare – avem si o supriza pentru voi – un concurs pentru un voucher in valoare de 50 de lei pt comenzi pe siteul Atria.

Gasiti informatii si puteti participa pe pagina noastra de facebook.

Plus: voucher de reducere 10% pt toti cititorii: ATRIA-MZQ-10

*Pentru a beneficia de promotiile lunii trebuie sa ai cont pe www.atria.ro si sa fii inregistrat in momentul lansarii comenzii, altfel nu iti putem acorda numarul dublu de puncte de fidelitate pe care ti le-am promis!Leave a Reply