logo

Puloverul revine. Cum il purtam toamna?

In acest sezon nu s-a chinuit nimeni sa reinventeze limitele blazerului, ori sa combine trenchul altfel – (pardon, i-au dat cei de la Burberry o stralucire aparte), sau sa puna din nou camasa masculina in evidenta.

Noua vedeta a surprins, a venit in mod total neasteptat. Am zice ca revenit, daca e sa ne amintim de hainutele noastre din generala, ori liceu – depinde cum ne-au prins anii 90. In acest sezon invitatul neobisnuit in dulapurile noastre este…puloverul. Acesta profita de caracterul lui adolescentin si nu ii este rusine sa readuca cu sine putin din nostalgia anilor 90.

Problema mea personala cu acest termen pulover e ca e mult prea larg. Important e ca totusi, aproape toate modelele de pulovere care va trec prin cap, revin cu siguranta in acest sezon. Si inca nu vorbim despre acelea groase groase de lana pentru iarna. Sunt acelea sub sau peste care mai putem lua ceva care sa se si vada 😉

Puloverele au fost intotdeauna suport pentru mesaje ori imagini, la fel ca si tricourile.

Vinovata acestei renasteri e casa Balenciaga, unde Nicolas Ghesquiere a propus pentru colectia de toamna iarna 2012-13 o serie de pulovere retro-futuriste.

Retro, pentru ca sunt aceleasi pe care le-am avut si noi si daca nu le-am dat inca, probabil au gaurele facute de molii…si futuriste pentru ca au totusi noi dimensiuni si forme. De exemplu, exagerarea umerilor si a manecilor, despre care spunea si Ioana Bora ca vor fi hitul cel nou.

Ah, si in acea colectie… futurist mai inseamna si asocierea prin ilustratii cinematografice cu Star Wars si Iron Maiden…

Si directorii creativi de la Kenzo au atras atentia asupra come-backului puloverelor si a fost imbratisat deja pe strazile Parisului.

Sa nu uitam de versiunea college, acelea tipice din comediile americane, purtate cu mandrie de apartinatorii vreunei facultati de prestigiu, Harvard, Princeton.

Acestea, fara inscriptii si de preferat in nuante de gri merg cu fusta mulata, ori tip creion sau cu pantaloni 3 sferturi si tocuri cui. Nu uita ca e un joc al proportiilor.

Pietrele, paietele sunt cele care ajuta la reinventarea intr-un mod sofisticat a puloverului pentru acest sezon. Ah da, si piramidele metalice aplicate pe umeri, ori la gulere.

Revenim cu un post cu multe exemple deja incercate si postate de catre fetele de pe la noi :)  Tu cum l-ai purta?

GloriaOne Response to “Puloverul revine. Cum il purtam toamna?”

  1. Cu blugi sau fuste, lung sau scurt, e clar ca el face furori prin garderoba toamna aceasta!

Leave a Reply