logo

Urasc sa iubesc shoppingul

Ei bine, credeam ca shoppingul ar putea fi declarat o boala tare grava. Si anume, pasiunea pentru shopping, fie el window-shopping sau concretizat in reactii adverse oferite portofelului, tot boala e.

Dar nu pot sa neg si celalalt aspect, parca tot mai prezent in preajma mea. Adica tot eu as fi mai bolnava cu treaba cu shoppingul, fata de persoanele care…urasc aceasta activitate.

Da, e mega frustrant sa iesi la cumparaturi, sa cauti ceva anume si sa nu gasesti.

Stiu asta, le dau dreptate si mi-e mila de persoanele care ajung sa considere shoppingul o corvoada doar pentru ca asociaza asta cu frustrarea. Cine se diagnosticheaza cu aceasta boala, afla acum ca ii lipseste strategia, pregatirea si modul de abordare al acestui aspect.

Vorbind cu o prietena, care uraste sa piarda vremea prin magazine, pentru ca nu gaseste nimic, am incercat sa asociez shoppingul cu marketingul. Pentru ca, citez: prefer sa fac strategii de marketing, decat sa ies la shopping. Pai, acest tip de ieseala se poate considera o cercetare de piata. Chiar este o cercetare a pietii de haine – mergand prin magazine, studiem ceea ce ne ofera piata in materie de haine. Pentru ca o cercetare sa fie cat mai accurate, ea trebuie reluata si trebuie sa modificam parametrii – locatie, timp. Sunt anumite variabile care oricum se modifica la fiecare repetare a exercitiului –  in timpul cautarilor dai peste tot felul de haine, care te pot inspira, care iti pot modifica dorintele de achizitie. In timp iti poti forma un stil propriu, iti poti reimprospata preferintele in materie de culori. Ajungi sa cunosti trendurile, pentru ca vezi repedandu-se anumite obiecte.

Pare mai interesanta aceasta abordare stiintifica?

De fapt in asta consta marea strategie: Nu iesi la shopping doar cand ai nevoie de ceva!

De cele mai multe ori nu vei gasi ceea ce crezi ca ai nevoie, si te vei supara. In schimb, daca profiti de orice ocazie pentru a intra in cate un magazin, ajungi mereu sa gasesti cate ceva. Si daca nu-ti place acel ceva pe moment incat sa-l cumperi, te vei gandi si in timp vei ajunge sa te gandesti cu ce ai putea combina acel ceva. Vei uita ceea ce cautai si vei fi mult mai fericita ca ai descoperit ceva ce credeai ca nu-ti place.

Poti privi fiecare iesire la shopping ca pe o adevarata aventura, un fel de treasure hunting. Candva pe parcursul cautarilor sigur vei gasi acea comoara. Da, se intampla sa nu o gasesti mereu. Dar acest lucru nu te va frustra pentru ca tu de fapt nu cautai nimic anume, asa ca nu ai un adevarat motiv pentru a fi suparata.

Crede-ma, la un moment dat vei trece pe celalalt diagnostic, de shoppaholic. Vei ajunge sa-ti doresti sa nu mai gasesti chestii, pentru ca dulapul ti-e neincapator.

In schimb, stiluri noi de incercat sunt mereu!

Gloria2 Responses to “Urasc sa iubesc shoppingul”

  1. […] Apai cand eram mica, mama nu prea ma lasa sa plec asa in excursii si alea in familie erau normale. Chiar numai tin minte nimic memorabil, in afara de urcat in copaci, julituri, cules fragute. Am fost in ceva tabere mai lungi asa, cu ocazia olimpiadelor, ca atunci nu putea sa refuze mama sa ma lase. Nici de acolo nu tin minte nimic memorabil. O mai fost o ieseala de asta din tara prin liceu, in Germania si Austria. De acolo tin minte multe si frumoase, dar din nou nimic iesit din comun. Sa am de acolo pasiunea pentru shopping? […]

  2. Adriana says:

    A-ti mai intalnit o persoana care uraste sa faca cumparaturi? Eu sunt, si sunt femeie. Chiar am ajuns sa-mi fie scarba de cand a trebuit sa-mi iau tot ce trebuie pentru o casa noua. Adica…..trecerea de la o garsoniera de 37mp la un ap. de 150mp. Declar cu toata convingerea: MI-E SCARBA SA FAC CUMPARTATURI.

Leave a Reply