logo

FALL ESSENTIALS : Vesta noastră cea de toate zilele

Bine v-am regăsit pe toate şi pe toţi cu o nouă postare despre obiectele vestimentare esenţiale în garderoba de toamnă. Azi vă voi aminti de cât de uşor este de purtat prea bine cunoscuta VESTĂ.

Acest obiect vestimentar a încetat demult să fie unul exclusiv masculin şi purtat doar la ceremonii. Îniţial, ea era un accesoriu indispensabil pentru bărbaţii care mergeau la evenimente speciale (concerte de operă, baluri, dineuri) şi avea rolul de a păstra o nota de eleganţă pentru cel care o poartă în momentul când acesta renunţa la sacou. De asemenea, regula de aur care spunea că vesta trebuie să se asorteze cu accesoriul de la gât nu mai e valabilă decât în cazuri excepţionale.

Fiind uşor de purtat şi întreţinut, vesta a devenit tot mai îndrăgită şi încet – încet şi-a făcut loc şi în garderoba fetelor. Observând aceasta, designerii au început să se întreacă în idei care mai de care mai inedite iar acum ne putem bucura de o mulţime de modele, de materiale şi culori.  Cele mai purtate modele sunt: vesta de piele, de lână, de blugi si cea de blană (falsă…sau nu).

Am creat în Polyvore seturi pentru a vă demonstra cât de necesară este vesta în garderoba noastră cea de toate zilele :

1. Pentru un look mai boem, vesta de blugi se potriveşte perfect cu aceste texturi mixate. Un outfit rapid pentru o cină romantică sau pentru plimbări prin parc în după-amiezi însorite..

2. O ţinută perfectă pentru o turistă fashion dar şi pentru una dornică de cumpărături:

 

3. Dacă vrei să ai acel look british-punk, vesta aceasta croşetată peste o rochiţă albă tip cămaşa te va ajuta cu siguranţă să îl obţii. Această ţinută e foarte uşor de purtat la şcoală sau la un prânz cu vechii prieteni.

4. Dacă îţi place să îţi să ieşi în evidenţă, o vestă de blană te proiectează cu siguranţă în lumina reflectoarelor. O poţi accesoriza cu nişte botine cu imprimeu şi o rochiţă croşetată şi pufoasă pentru a obţine acel look de şcolăriţă inocentă.

Sper că am reuşit să te conving de versatilitatea vestei. Dar ca bonus, vă voi împărtăşi şi alte câteva fotografii găsite pe Pintrest ca să vă inspire :)

Vă pup cu drag şi ne reîntâlnim săptămâna viitoare ! xx

PS: Varianta în limba engleză o veţi găsi mâine pe blogul meu : La Jolie Julie :)

Iulia Romana Pop

 

 Leave a Reply