logo

O, dulce parodie!

Sunt convinsă că ne dorim cu toţii să ne umplem dulapurile de cămăşi Chanel, jachete Maison Martin Margiela sau genţi Celine, nu-i aşa? Ei bine, ca să nu mai visăm cu ochii deschişi la astfel de produse de lux, nişte designeri americani au venit cu o soluţie amuzantă şi zic eu, isteaţă: tricourile şi accesoriile parodie.

lesbs_361699

Finalul anului 2012 a culminat cu câteva modele de tricouri cu mesaje ironice şi amuzante au devenit extrem de căutate de iubitorii de modă. Acestea nu au fost concepute cu scopul de a defaima sau ataca marile case de modă ci de a le da o şansă oamenilor de a se juca cu conceptul de high-fashion. Unul dintre exemple este creat de magazinul american Reason care a creat un tricou inscripţionat cu numele Celine, urmat de Dion – aluzie la casa de modă franceză.  De asemenea, magazinul Malla New York a reinterpretat pronunţia brandului Chanel, punând în vânzare tricouri cu inscripţia SHA-NEL, care s-au vândut ca pâinea caldă.

 spelling tees

248450

În timp ce unii designeri vestiţi nu au fost deloc de acord cu aceste interepretări, alţii s-au declarat mândri că notoritatea marilor case se face simţită şi în rândul oamenilor obişnuiţi. Adrian Joffe, CEO Comme des Garçons este de-a dreptul încântat de căciulile cu inscripţia Comme de Fuckdown. El a declarat: “Nu ne deranjează chiar deloc această reinterpretare, este chiar amuzantă. Am văzut căciulile purtate doar de oameni cool şi sper ca într-o zi să-i întâlnesc pe cei care le-au creat.” Responsabilul pentru aceste accesorii este brandul de haine pentru skateri, SSUR.

comme-des-fuckdown

yasu_3

Unul dintre cele mai recente tricouri parodie aparţine designerului Michael Agwunobi şi face la rândul lui referire la casa de modă Celine. Aceste tricouri au făcut mare vâlvă printre bloggerii de modă dar şi pentru cei care au atitundinea de je m’en fiche.

celinetees

photo-5

Un lucru e sigur: acest trend este cu siguranţă hotărât să devină viral iar în 2013 ne putem aştepta la o invazie de astfel de produse, care mai de care mai ingenioase şi amuzante. Suntem nerăbdători să vedem ce idei mai au designerii!

palace_361699

408730_10151238554316267_845823395_n

gra_361699

Iulia Romana PopOne Response to “O, dulce parodie!”

Leave a Reply