logo

5 MUZE ALE CINEMATOGRAFIEI

Există câteva dive ale cinematografiei ale căror stil a creat o adevărată isterie, fiind copiat de milioane de femei și fete din întreaga lume. Prin personalitățile lor puternice, reflectate și în felul în care au ales să se îmbrace, ele au devenit muze ale marilor designeri. Vă invit să vedeți cine au fost ele și cum anume ne-au influențat garderoba.

1.Marlene Dietrich  – Eu mă îmbrac doar pentru mine. Nu pentru imagine, nu pentru public, nu de dragul modei și nu pentru bărbați. 

Marlene este cea care a spus NU fustelor și a încurajat o întreagă generație de femei să îndrăznească să poarte pantaloni (ceva greu de imaginat în anii ’30). Părul tuns bob, cu cărare pe o parte, sprâncenele foarte subțiri și costumele bărbătești sunt doar câteva dintre elementele distinctive ale acestei artiste. Marlene a fost o pioneră a stilului androgin și constituie o inspirație pentru marii designeri chiar și în ziua de azi.

    m3

m2m1

2.Ava Gardner – Înăuntrul meu, sunt destul de superficială.

Ava a fost și va rămâne una dintre cele mai frumoase și senzuale femei ale timpurilor ei. Spre deosebire de Marlene, actrița americană își punea adesea în evidență feminitatea. Purta rochii fără bretele, șaluri de blană aruncate neglijent peste umeri, iar mânușile lungi și bijuteriile strălucitoare erau de nelipsit. Orice poză a sa emană eleganță și încredere în sine, aceste două calități fiind cele care au transformat-o într-un fashion icon veritabil.

m3

m2

 

m1

3. Marilyn Monroe – Nu știu cine a inventat pantofii cu toc, dar toate femeile îi sunt recunoscătoare!

Nici nu mai are sens să spun că Marilyn a cucerit întreaga lume cu formele sale voluptoase și cu atitudinea sa senzuală și jucăușă în același timp. Părul blond platinat și ondulat, buzele roșii și alunița de pe obraz constituie cele 3 elemente secrete care au făcut din lookul actriței unul extrem de dorit și copiat de femeile din întreaga lumea. La bogata moștenire pe care această divă ne-a lăsat-o se adaugă rochițele vaporoase cu decolteuri adânci sau puloverele și bluzele simple, într-o singură culoare.

m1

m2

m3

4. Audrey Hepburn – Femeile fericite sunt cele mai frumoase.

Rochița neagră, silueta zveltă și colierele din perle sunt lucrurile care pot fi cel mai ușor asociate cu Audrey. Frumoasa actriță avea un simț estetic foarte bine dezvoltat și se îmbrăca mereu cu haine care îi puneau în evidență silueta și trăsăturile. Când nu purta negru, culoarea ei preferată, alegea ținute rafinate și discrete, în nuanțe pastelate sau rozuri subtile, pe care le completa cu bijuterii opulente sau clasicele coliere de perle. Hainele pe care Audrey le-a purtat în filmele în care a jucat au fost licitate la prețuri exorbitante, mulți dorindu-și câte puțin din stilul acestei dive.m22 m11

m2

5. Brigitte Bardot – Pur și simplu, detest luxul. Este singurul lucru pe care nu-l pot suporta.

Brigitte și-a lăsat fără doar și poate amprenta asupra istoriei și asupra modei, fiind simbolul libertății sexuale în ani ‘60. Mereu machiată cu eyeliner negru și îmbrăcată cu pantaloni și fuste extrem de scurte, a devenit o inspirație pentru femeile din întreaga lume care nu au îndrăznit până atunci să iasă din tiparele vremii. Chiar dacă poza adesea ca o adolescentă rebelă, Brigitte a abordat și un stil clasic, elegant, de unde ne-au rămas pălăriile și eșarfele purtate în păr, dar și centurile din talie.

m3 m2

m2

Iulia-Romana Pop

 Leave a Reply