logo

Absolventi UAD Cluj si colectiile lor

Universitatea de Arte din Cluj este cunoscuta si recunoscuta. De ce? Datorita absolventilor care au dus numele mai departe, unii chiar si in afara tarii.

Se apropie o noua Gala care anunta o noua serie de absolventi. Pana sa facem cunostiinta cu ei si sa le vedem colectiile am cautat putin prin arhivele internetului sa vedem ce au facut acei absolventi care au “avansat in meseria de designer vestimentar”.

Ioana Covalcic,  Alina Botea, Kinga Varga, Lucian Pop, Andra Clitan, Agnes Keszeg, Smaranda Almasan, Lucian Broscatean  sunt doar cateva nume despre care am gasit noutati de sezon :)

Toamna-iarna 2013-2014

Andra Clitan a prezentat pentru prima data la Berlin Fashion Week anul acesta in ianuarie. Colectia Sola Scriptura inspirata de ritualul inmormantarii in Maramuresul natal este lucrata minutios si are cu multe detalii.

Materiale folosite: organza, catifea, piele si panura,  broderie cu pauni, pietre, voal.

andra clitan

Immersed Self reflecta simbioza perfecta dintre stilul feminin impus de Irina Schrotter si viziunea avangardista a designerului Lucian Broscatean. 

Minimalism, geometrie, grafica si doar alb-negru.

broscatean

Smaranda Almasan a ales negru in diferitele lui forme materiale: voal, piele, lana. Pentru a deschide putin non-culoarea, a aplat si ea la alaturarea cu albul.

foto Dan Cristian Gocan

Ioana Covalcic face genti si le vinde pe Band of creators

ioana covalcic

Kinga Varga este cunoscuta pentru tricotaje, are si LINIA Baby Kinga care este destinata bebelusilor si copiilor de pina la 7 ani. A colaborat in iarna cu Peroni. Detalii aici.

Agnes Keszeg – cuvant cheie- ilustratie. Talentul si-l imprima pe hartie pentru a face carti postale, sau pe matasuri pentru esarfe. Ilustratiile eimai prind viata cu ajutorul papusilor create. Le vinde pe Molecule-f.

Ne vedem la Gala UAD 2013, de unde vom reveni cu detalii si galerii ale celor mai noi colectii.

Surse: andreearaicu.roLeave a Reply