logo

Hotspot Fashion: Retail meets Ecommerce

HotSpotFashion-logo-02

Hotspot fashion: Retail meets Ecommerce este primul eveniment dedicat fashion ecommerceului si va avea loc in Cluj-Napoca in 26 octombrie.

Cea mai spectaculoasa evolutie o au magazinele care activeaza in fashion prin cresterea de volume, vanzare de achizitii scumpe precum creatiile de designeri. Produsele de tip fashion (haine, pantofi, accesorii) sunt in topul primelor 3 domenii in care cumparatorii cheltuie sume importante.  Magazinele online si advertiserii din fashion conduc si clasamentul domeniilor promovate de afliliati conform 2parale.ro, numarul afiliatiilor fiind mare si datorita boomului de fashion bloggers.

Am vrut sa aflam de ce ‘What’s hot in fashion, sells well online’ si pentru asta trebuia sa-i cunoastem pe cei ce au o afacere profitabila si care au facut un brand din eshopurile lor.

 • Ce se intampla in cadrul evenimentului Hotspot Fashion?

Programul este astfel construit incat cei care participa in dupa-amiaza lui 26 octombrie, sa fie introdusi in aceasta lume a fashion ecommerceului, de la baza unui business plan, la dezvoltarea magazinelor spre internationalizare, cunoasterea tipurilor de consumator si metode de promovare prin continut.

Prima parte a dupa-amiezei este orientata spre partea de business, dezbatand trendurile pietei de ecommerce, facand radiografii la tipurile de consumatori, stabilind strategii de dezvoltare a magazinelor.

In a 2-a parte vor fi in fata cele care creaza continut, bloggerite, style iconuri la care apeleaza brandurile, magazinele online pentru promovare. Continutul pe care ele il produc duce la clickuri si vanzari. Va fi un debate despre platformele sociale care merita atentia magazinelor, despre cum se construieste o legatura puternica cu cei care pot promova produsele la care sunt asteptate cat mai multe intrebari din public.

 • Cine vorbeste la Hotspot Fashion?

Mirela Bucovicean – fondatoarea Molecule-F

Alin Stanciu – fondatorul primului mall online FashionUP

Petru Chiriac – proprietarul grupului de pantofi Il Passo

Ana Morodan – cea mai cunoscuta bloggerita de fashion, consultant imagine

Vicki Nicola – The Group, vickipedia.ro, petocuri.ro 

Urmeaza sa mai anuntam vorbitori.

afis hotspot fashion

 • De ce sa participi?

Daca ai sau vrei sa iti faci un magazine online pe care vinzi haine, pantofi sau accesorii cu siguranta vei avea de asimilat informatii care sa te  ajute sa cresti volume. Daca produci continut, vei vrea sa stii care sunt cerintele pietei, cum sa relationezi cu brandurile.

Networkingul va fi asigurat cu cei 100 de profesionisti din domeniu: retaileri, antreprenori, oameni de marketing, cei ce detin magazine online si magazine fizice, designeri vestimentari, redactori de moda, bloggeri si consumatori.

 • Cum participi?

Atentie locuri limitate – mai sunt doar 35 de locuri – inscrieri aici. Profita de pentru pretul promotional!

register now

 • Unde?

Incepand cu ora 12:30 la Ragaz, un local unde s-a pus pret pe detalii, totul fiind unicat facut de tineri arhitecti.

Potrivit Emarketer.com, singura categorie cu o crestere similara pe piata americana este cea de retail de produse electronice si IT. De mentionat ca, in general, americanii exclud din statisticile ecommerce vanzarile de pachete turistice si bilete de transport.

Alte statistici arata ca, in Marea Britanie, cea mai mare piata ecommerce din Europa, vanzarile din categoria fashion vor atinge in 2015 volumul de 7 miliarde de lire sterline, dupa ce domeniul a cunoscut in perioada 2005-2010 o crestere de 152%.

Recomandari pentru magazinele online de fashion care vor sa vanda online, extrase din comentariile lasate de cumparatori prin Shopping Experience Rank sunt:

 • Insotirea fiecarui produs de poze clare, de calitate care sa il prezinte din diferite unghiuri
 • Informatii complete: tipul de material, grosimea acestuia in cazul hainelor, diferite elemente (accesorii, buzunare, cordoane etc), compartimentare (in cazul gentilor)
 • Informatii clare si corecte cu privre la masuri, inclusiv un ghid de masurare

http://blog.payu.ro/fashion-in-ecommerce/

Hotspot fashion face parte din expoconferinta TeCOMM, eveniment aflat la a 3-a editie, dedicat comertului electronic ce va avea loc pe 24 si 25 octombrie. Mai multe pe tecomm.ro3 Responses to “Hotspot Fashion: Retail meets Ecommerce”

 1. O idee foarte buna, astept seminarul!

 2. […] Mai multe informatii legate de eveniment puteti gasi AICI si AICI […]

 3. […] most recent conference I spoke at was the Retail meets E-Commerce organized by TeCOMM in Cluj. I had a double role – to speak about how I became a young online […]

Leave a Reply