logo

Șosete pentru fete cucuiete

Nu mă pot chiar plânge, toamna asta s-a arătat mai indulgentă decât mi-am imaginat, motiv pentru care întreaga-mi garderobă toamnă/iarnă 2013/2014 a fost pusă pe hold. Mi-am permis să uit de bluze lălâi, paltoane de lână sau fulare supradimensionate, în favoarea unor rochii cam văratice.

In acest sezon autumnal, putem să ne permitem o mică plăcere vinovată (atenție, a se servi cu măsură!): șosete, ciorapi, leggings. Cât de multe, cât de colorate. De ce tocmai aceste accesorii care, să o recunoaște, nu sunt tocmai puse în valoare? Păi tocmai din acest motiv: sunt fun de purtat, ușor de asortat, creativitatea în a-i purta cu greu cunoaște margini mulțumită sandalelor, cizmelor de N+ infinit variante, respectiv a fustelor și rochiilor pe care le scot din anonimat în 2 timpi și 0,1 mișcări.

HEELSSOCKS

Mi-am pus frână la shoppingul irațional și maniaco-compulsiv. Însă, momentul acela sublim în care am călcat pentru prima dată după 6 luni în H&M-ul din Polus aceea pereche de șosete 3/4 flirta cu mine la modul obscen. Erau colorate, moi și călduroase. Mi-am impus să nu cedez din prima, așa că le-am ocolit tacticos, pe amândouă (am o feblețe pentru chestii exotice, deci le-am remarcat și pe cele verzi). Știți senzația aceea dulce-amară, când ochești un bombonel splendid, nu miști un deget, iar apoi o noapte-ntreagă fantazezi și te învinovățești, acuzându-te de pasivitatea unei frigide? Well, cam acolo mă aflam după 3 zile de la magica mea întâlnire. În a patra nu am mai rezistat și le-am înșfăcat pe nepusă masă. Momentul? Sublim!

Ok, ok, și de unde șosete, ciorapi & co.?

Păi, nimic mai simplu. Sunt două variante, dintre care, sincer o prefer pe prima.

  1. Ne instalăm comod pe canapeaua din sufragerie, pregătim un ceai de portocale cu sorțișoară, punem telefonul deștept la somn timpuriu și ne alocăm minim 60 de minute pe care le vom petrece în tihnă pe sosetaria.ro. Și spun minim o oră pentru că e greu să te oprești din admirat atâtea modele de șosete colorate, colanți din microbibră de 600 DEN, ciorapi pantaloni din lână și bumbac, ciorapi colorați în nuanțe delicioase de albastru, tonuri de violet și purpuriu, ocru, olive sau galben țipător sau jambiere călduroase și extrem de practice.

4 5  13

2. Varianta clasică, de luat la pas deloc alert toate magazinele de profil din oraș. Dacă aveți răbdare și vă concentrați strict pe această vânătoare atât de plăcută, vă garantez că veți ajunge acasă cu o plasă întreagă de minunate capturi înstelate, dungate, îmbulinate.

 29-street-style-paris-spring-1_16224292902Sigur, depinde de gradul avansat de nebunie ciorăpească care vă va cuprinde. Începând cu acel moment în care simțiți că vă tremură degetele la simpla vedere a unui model mai aparte, ei bine, vă puteți autodeclara un caz destinat planurilor mărețe de potrivire, aranjare, suprapunere.

Și ce facem cu ele, unde le purtăm…iarna?!

 Păi tocmai ele dau farmecul unui sezon în care ne-ar fi practic imposibil să scoatem în oraș niște ținute superbe, însă cu o putere calorică care tinde spre zero. Așa că dragele mele, nici în cazul ciorapilor nu aveți voie să uitați de mix&match. Da, da, ați citit corect. Se ia una bucată ciorap  colorat, după care se trage peste el încă una bucată ciorap nu chiar atât de colorat et voila! Rezultatul este unic (puteți fi sigure că nimeni în acest oraș nu poartă exact modelul sau culoarea de care sunteți atât de mândre!).

jeffrey-camp-socks-and-sandalsCât despre iubirea mea eternă declarată șosetelor 3/4, aici e doar o chestiune de alegere cromatică. Că vorbim de modele nordice atât de specifice lunii decembrie, că aducem în discuție carourile, bulinele, motivele florale, animal printul sau orice altceva vă face cu ochiul, nu există să nu puteți completa ținuta (picioarelor!) cu o rochie uni, cu sandale/pantofi amenințători de înalți sau, dacă proporțiile permit, o pereche sexy de cizme de călărie. Și pentru că tot vorbim de cizme, cam ce credeți că e mai plăcut ochiului? O pereche de jeanși îndesați cu greu într-o cizmuliță finuță,  cărui fermoar cam pocnește sub grosolănia blugului? Sau niște ciorăpei delicați, care alunecă întocmai cum trebuie în încălările unei Cenușărese moderne?

walkingdead-dccomics-leggings

 IMG_0742 streetstyle2754 tumblr_mc3pcnpIlj1rpmsfxo1_1280

În ceea ce mă privește, șosetele & ciorapii sunt un accesoriu în cazul căruia îmi permit să afirm: mai mult contează textura și culoarea decât mărimea (accept și mai scurte și 3/4 și foarte lungi)!

Alexa
Burberry-Sock-in-Sandals

 Leave a Reply