logo

1001 nights & making of

The stories behind the flash

Aveam un pod imens la dispozitie. Un pod vechi, prafuit, cu gride, lemn care scartaie si farame de raze de lumini ce intrau dupa amiaza in interiorul lui. (Multumim Monica!)

Povestisem de mult cu Chris Nemes despre o noua sedinta foto. Cea de la Central ne-a deschis apetitul si ne atragea un acoperis scaldat in soare, cu o panorama superba a Clujului. Pacat ca vremea n-a mai tinut cu noi, frigul si ploile venite pe neanuntate nu ne permiteau stabilirea unei seidnte foto sigure.

Podul a venit la fix. Dintr-o fericita intamplare, necautand un loc nou pentru o noua sedinta foto, s-a nimerit sa mi se ofere vizionarea acestuia. Am fost cucerita din prima clipa, vechimea cladirii in sine convingandu-ma inainte sa ajung sus.

Aveam nevoie de un concept, model, haine si un styling care sa concureze cu imaginea podului si sa-l scoata in evidenta.

Povestind cu Nikole, ne-am gandit ca ar merge hainutele facute pentru lucrarea de diploma, scoase putin din context, mergand putin spre sexy budoir.

Lipsea ingredientul principal si din povesti in povesti cu Diana Flore am transformat conceptul in: O mie si una de nopti.

Ziua intalnirii s-a dovedit a fi plina foc, cu bagaje peste bagaje, lifturi de epoca care ne faceau inima sa salte o data cu fiecare pornire si oprire. Era amiaza cand am inceput si s-a inserat atunci cand am terminat.

Amenajarea trebuia sa contina macar cateva elemente cheie care sa duca cu gandul spre arabesque. Nisip? Gasim, aducem. Funny story short – s-a lasat noaptea, am mers cu farasul si cu sacii intr-un loc bine ochit de dinainte cu un munte de nisip si l-am bagat rapid in portbagaj. L-am si dus inapoi, dar aveti idee cat e de greu nisipul?! Diana a gandit settingul, a adus perne, perdele, carpe, totul pentru a apropia cat mai mult imaginatia de realitatea ce urma sa fie imortalizata.

Mini dressingul, era de fapt format din multe umerase agatate pe grinzi si pe cuie uitate, pline cu lucrusoare splendinde de la designerii nostri clujeni: Raluca Popa, Diana Flore, si Laura Firefly.

Afara incepuse sa toarne si se auzea pe fundal suntetul puternic al ploii in acoperis. Praf, lemn, plastic, aur, time management. The rest is history. See portraits here.

Rezultatul final? Se poate rasfoi…

Make-up: Deea Make-up

Styling: Diana Flore, assistent: Gloria

Fotograf: Chris Nemes

Model: Nikole Halmagyi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 gifLeave a Reply