logo

5 trenduri de aprofundat

Dacă tot suntem la momentul adevărului, nu, nu mă prea omor după “top 5-uri”, “10 lucruri pe care…”, “must-have-urile sezonului” și alte liste asemănătoare. Prefer să mă servesc de inspirația care mă abandonează de prea puține ori sau de expunerile mai scurte de câteva secunde la diverse instagramuri, supuse torturilor a zeci de filtre și blur-uri, cu unicul scop de a năuci audiența și de smulge likeuri. Puteți cataloga asta drept lene, comoditate sau ce mai vreți, nu-i vorbă că nu-mi place să mă informez/documentez în exces, dar privirea dezaprobatoare a fashionistelor cocoțate pe toace de 15 cm la -10 grade și + 2cm gheață nu are echivalent în cantitate de timp petrecută pe net într-o vânătoare de trenduri pe care toată lumea o face. Ce-i drept, cu pulovăre lălâi, fulare lungi și deșirate și bocanci prăfuiți, probabil că urmăresc mai degrabă admirația hypsterilor de prin parcuri și cotloane ascunse ale orașului.

Una peste alta, ne aflăm la începutul unui nou an, perioadă sinonimă cu sezonul reducerilor masive, moment în care orice fată, pe salariu propriu sau…de împrumut, își poate permite “chestii-musai-de-avut-în-dulap”, de multe ori însă doar pe considerente financiare. Așadar, pentru că totul e ieftin, totul pare “aproape gratis” și totul pare că merită, nu vreau să vă las pradă unei nebunii temporare, de care am suferit și eu în ultimii ani (iar acum am scăpat doar sub amenințarea chiriei și a teancurilor de facturi neplătite!).

So, vom ignora cât se poate de mult reducerile (sunt oricum depășite, adică fată?! “eu n-aș vrea să fiu văzută în aprilie cu geaca aia albă care țipă prin toate cusăturile noiembrie 2013”!) și ne vom axa pe investițiile anului curent.

  1. Supradimensionat

5 trenduri de aprofundat

Nu e chiar sloganul “less is more”, e mai degrabă “the bigger, the better”. Probabil îl cunoașteți însă și pe ăsta. “Mare” și “mult” sunt cuvintele cheie în această situație. Sacouri deloc pe corp, cămăși ultra largi, bluze puțin lălâi…ador trendul ăsta! Este atât de simplu de adoptat, încât nu văd de ce nu v-ați cumpăra 10 perechi de pantaloni hiper largi, care pot fi ușor confundați cu cei de pijama. Și ce dacă tot orașul se uită câș la voi? Să comande un Vogue din UK ș’apoi mai vorbim.

  1. Peplum

5 trenduri de aprofundat 3

Trendul acesta pare cam “nemuritor”. Și profitabil. Eu nu prea îl sufăr, e prea feminin pentru mine, dar mă înclin în fața eleganței. De când cu Kim Kardashian și Kate Middleton (totuși parcă țin mai mult cu ultima), toată suflarea feminină a Planetei a realizat că jachetele, fustele, rochiile peplum pun frumos și sexy în evidență siluete, accentuează curbe și nu sunt vulgare. Bravo! Să le purtăm deci fericite și anul aceasta!

  1. Plat

5 trenduri de aprofundat 2

E timpul să ne cam descotorosim de acele instrumente de tortură demne de Evul Mediu numite platforme și să ne dăm niște filme mai zen așa, mai light, mai plate. Vara aceasta sandalele plate, cu ușoare accente sport sunt la putere. Cu alte cuvinte comoditate, comoditate, comoditate și un mod omenesc de a circula prin oraș la 40 de grade.

 Rock

5 trenduri de aprofundat 1

Vi s-a întâmplat, mă gândesc, să ieșiți cândva într-un pub, iar rimelul și eyelinerul să se dovedească a fi de proastă calitate, fumul să devină insuportabil, glandele lacrimale să vă joace feste de prost gust, iar machiajul elaborat să se ducă naibii? Eh. Acu’ imaginați-vă că mai și aveți un iubit fetișist, care vă iubește poate un pic mai mult atunci când păreți copiile ieftine și românești ale lui Brandon Lee (știți despre ce vorbesc, da? Corbul…machiaj întins…mult negru…anyway). Cam asta îmi trece prin cap când văd pe toate site-urile de fashion stilul rock. E bine că ne limităm la atât și că a dispărut din limbajul “de specialitate” punk-ul, grunge-ul și alte chestii grele. Că până la urmă cu o pereche de pantaloni de piele, o geacă și 3 ținte toată lumea se descurcă.

5. Cămașa albă

5 trenduri de aprofundat camasa alba

Preferata mea! Nu mă opresc mult aici, pentru că mă pregătesc să îi dedic nu mai puțin de 2-3000 de semne pline de dragoste și patos. Vreau doar să vă spun atât: nu mai purtăm de vreo câțiva ani buni cămăși super strâmte, care explodează pe sâni și scot mult prea tare în evidență petele de transpirație. Purtăm în schimb cămăși albe clasice, poate și puțin largi (că tot ziceam de “mult” și “mare”), boyfriend-ones,  asortate întotdeauna unui duș! Se servesc proaspăt călcate și parfumate! Enjoy!Leave a Reply