logo

No More Stilettos!

După ultimele două fashion show-uri ale lui Karl Lagerfeld pentru casa de modă Chanel, avem confirmarea că pantofii fără toc au primit, în sfârşit, un status mai elevat. În colecţia sa de primăvară 2014 s-a renunţat complet la stiletto şi la platforme, şi au fost introduşi aceşti flats, dând colecţiilor un aer extrem de modern şi o atitudine diferită faţă de cea cu care ne-a obişnuit brandul. Partea interesantă stă în faptul că nu este vorba de o colecţie ready to wear, ci una couture. Pentru a se potrivi cu vestimentaţia sofisticată, încălţămintea a fost ornată cu perle, paiete şi diferite detalii delicate, sau acoperită cu dantelă, piton şi, bineînţeles, semnătura casei, tweed-ul. Au fost folosite nuanţe dulci de roz, lavandă, albastru şi gri. Încălţămintea sport sofisticată a fost subliniată prin accesorii neobişnuite, în special pentru Chanel: apărătoare pentru coate şi genunchi.

chanel-couture-quilted-sneakers

chanel-couture-soft-pink-sneakers

Modelele au fost încurajate să coboare ţopăind şi alergând pe scările ce completau decorul, pentru a evidenţia ideea din spatele încălţămintei cu talpă joasă, şi anume simţul libertăţii femeilor, la care Coco Chanel a contribuit, pe la începutul secolului douăzeci.

white-couture-sneakers-chanel

Şi pentru colecţia de toamnă ready to wear pentru 2014, Lagerfeld şi-a arătat predilecţia pentru pantofi sport, combinând perechile de trainers, cu outfituri de £40.000. Pentru a sublinia simţul modernităţii şi al normalului, modelele ce purtau pantofi sport holografici, au defilat printre raioanele unui supermarket improvizat, alegându-şi diferite produse folosite în viaţa de zi cu zi, şi punându-le în coş. Totul a fost asociat cu mişcarea Pop Art şi iniţiativele lui Andy Warhol. Karl Lagerfeld a dus noua sa obsesie pentru pantofi retro sport mai departe, şi a dedicat un întreg perete al noului său magazin, unor trainers ce au inscripţionaţi iniţiala K. Aceştia se găsesc la preţuri ceva mai accesibile, datorită insistenţelor designerului de a promova o atitudine modernă.

chanel-rtw-fw2014-backstage-15_110752378257.jpg_carousel_parties

chanel-rtw-fw2014-details-009_095756171112-horz

Lagerfeld ne încurajează să renunţăm la a mai suferi pentru a fi frumoase şi susţine că poţi să fii la modă fără să devii o victimă a ei. Prin pantofii sport, cu talpă joasă şi libertatea femeilor care vine odată cu acest tip de încălţăminte, cele două colecţii sunt un omagiu adus casei de modă Chanel, fiind în acelaşi timp şi o formă de expresie a modernităţii. Sunt aprobarea faptului că putem purta o pereche de sneakers confortabili, fără să mai fim judecaţi de către comunitatea avant-garde fashion.

De pantofii sport pentru cele două colecţii s-a ocupat Massaro, atelierul responsabil pentru toată încălţămintea couture a brandului Chanel, executată manual.

chanel-rtw-fw2014-backstage-07_110744503736-horz

 

chanel-rtw-fw2014-runway-08_085018438763-horz

 

chanel-rtw-fw2014-backstage-01_110736475382.jpg_carousel_parties

“For myself, I don’t do sneakers” – Karl Lagerfeld.

Sursa: The Guardian, NY Daily NewsLeave a Reply