logo

Alexa Chung e preppy-rock

La capitolul îmbrăcăminte, Alexa Chung vine, întotdeauna, ca o gură de aer proaspăt. Îndiferent că este la un eveniment special, pe stradă, acasă, într-o zi oarecare, nu ai cum să o prinzi nepregătită, şi reuşeşte mereu să stârnească o anume curiozitate cu stilul original. Model, jurnalistă şi prezentatoare TV, a dobândit, în ultimii ani, din ce în ce mai multă popularitate, datorită stilului vestimentar unic pe care l-a adoptat şi dezvoltat. O recunoşti imediat după bretonul specific doar ei şi după silueta înaltă şi subţire, fiind dovada vie că, într-adevăr smart is sexy. Este poate cea mai în măsură personalitate care poate da lecţii despre cum să purtăm stilul preppy.

1

Preppy vine de la preparatory şi se referă la subcultura asociată cu şcolile private din Statele Unite, care pregătesc elevii pentru universitate. Acest stil este inspirat din uniformele universităţilor ce fac parte din Ivy League, în special din sporturile practicate acolo: echitaţie, la crosse, vânătoare, tenis, golf sau rugby. Branduri ca Ralph Lauren, Marc Jacobs şi Lacoste au devenit asociate cu stilul preppy. Bluze croşetate cu pattern în romburi purtate peste cămaşă, pantaloni chino, carouri, ciorapi peste gleznă sau peste genunchi, mocasini, cardigane şi sacouri clasice, materiale decalitate, linii clare… aţi prins ideea.

11gu-horz 3 6

Ce este special la Alexa Chung, însă, este faptul că a adaptat acest stil la atitudinea ei rebelă, la latura rock ce o reprezintă. Aşadar, nu este un preppy regal, dus la extrem, ci unul uşor dezordonat, în care pielea şi metalul îşi fac, atent şi corect, loc pe lângă cămăşile clasice, puloverele croşetate şi rochiile cuminţi cu guler rotunjit. Alb, negru, gri, nuanţe de kaki, ocru, vişiniu, toate se regăsesc în ţinutele ei, reuşind să facă lucruri magice cu fiecare combinaţie, cu fiecare outfit, motiv pentru care lumea –  de la mari designeri la fashion bloggers, o ia drept sursă interminabilă de inspiraţie.

7

51

gaspard-menier_fullscreen_principal-horz

tumblr_lvw2z82sZM1qiqlv5o1_1280-horz 5 8 14 21

Projection spéciale du film "Inglourious Basterds" à New York. CP. Lib. 22 23 31 32 Armani Exchange and ELLE 'Tee' Party Hosted by Kate Lanphear, New York, America - 10 Nov 2009One Response to “Alexa Chung e preppy-rock”

Leave a Reply