logo

TIFF -ashion

Editia din 2012 ne-a fost tare draga pentru ca am fost tare activi si vestea buna e ca si in acest an ne putem implica ca si bloggeri acreditati la festival.

Street Fashion, interviuri, tinute de party, proiectii, Gala si si mai mult street fashion – cam asta ar fi pe scurt ceea ce am facut si vom face si anul acesta.

Highlights din 2012:


Interviul in 3 parti cu Alexandru Ciucu 

Interviul cu Mihai Chirilov 

Pregatirea actorilor pentru Gala 

Streetstyle 

 

tiff-lounge-0611

Mai e doar o zi pana incepe noua editie de TIFF, cea cu numarul 13 si ne tot gandim cum sa ne imbracam, ce o sa vedem frumos pe strazile Clujului …iar Alexa a incercat sa traseze niste guidelineuir ajutatoare pentru voi.

Cu ce ne imbracam pentru a intra cat mai mult in moodul de festival care va cuprinde intreg orasul?

Ce alegeri facem in functie de evenimentele la care alegem sa participam?

tiff-130-465x260

    1. Sezonul primăvară-vară nu oferă nicio garanție din punct de vedere meteorologic. Țopăim într-un picior și-un balerin zilele astea, dar fericirea Celsius ne poate ocoli peste o săptămână. Așa că nu vă lepădați de blazere, pulovăre, laibăre și alte asemenea.  Apeleza la o rochie. Și pantofi cu moț. Că-i rost de vedete, impresii artistice, covoare roșii. Introducerea fiind făcută, să purcedem deci la drum, căci o cale lungă ni se așterne-n față!

Aceste ocazii de a vă etala ținute mai provocatoare decât uzualii boyfriend jeans sau pantalonii cigarette și un sacou oareșcum banal, sunt un fel de masaj pentru creier. Ca o pralină în cura de slăbire. Vă pun mintea la încercare, vă îndeamnă la combinații de piese vestimentare și ample cugetări cromatice.

Proiecții cu ștaif: Gala de Deschidere vs. Închidere

Primari, regizori, actori, patroni, CEO’s & stuff, doamne, domnițe, prinți și prințișori populează an de an sala cu scaune ușor incomode a fostului Cinema Republica. Anul acesta va fi cam aceeași ciorbă, cu veșminte stil 2014.

Propuneri?

Negru.

Oricât de mult aș vrea, negrul rămâne feblețea mea conformistă și elegantă. Rochie lungă/scurtă/midi, largă, strâmtă pantaloni lungi largi, cămașă, tricou din mătase, blazer negru, accesorii negre, geantă / poștă / clutch negru, pălărie, ochelari de soare, ceas…tot ce e negru este automat fabulos. Bine, lăsăm deoparte legginși lucioși, chestii ultra-transparente, sclipiceli, piese supra-paietate și în general cam tot ce arată ieftin și de prost gust. O fi TIFF-ul mai nonconformist ca și eveniment, dar vulgaritatea nu a fost niciodată cool.

Alb.

Necesită extra atenție, adică nu te poți trânti în voie pe orice bancă fără să te uiți de 5 ori înainte la suprafața respectivă, eventual să plasezi o coală de A4 tot albă între șezut și bancă. Alte minusuri: îngrașă, deci dacă ai din start forme nu chiar silfide, mai bine mergi pe alb-negru. Evită all white. Acceptă-l doar dacă ai o feblețe pentru balene și o durere maximă în cot.

Costum. Foarte sexy. Și masculin. Și eventual cu atitudinea potrivită la pachet.

Printuri. Casual și elegante, totul ține de alegere și accesorizare. Acu’ știți și voi: regula pomului de Crăciun se aplică în orice situație, mai ales în cazul sindrofiilor simandicoase.

Artsy. Culori, materiale, aplicații, accesorii cât mai neobișnuite, în doze limitate, echilibrate. Și așa ne alegem cu o ținută tipică TIFF: nu e nici de mers la shopping în mall, dar nici de nuntă. Undeva între. O recomand curajoaselor.

Până una alta, citiți, rumegați, cumpărați, asortați, purtați!

va urma…Leave a Reply