logo

TIFF- fashion propuneri tinute 2

Outdoor

Dacă-i vorba de Mănăștur Open Air, v-ați scos. Locația nu e foarte pretențioasă, snobismul nu e chiar pe toate gardurile, deci o puteți scoate la capăt foarte ușor cu un pulovăr oversized și o pereche de jeanși. Dacă în schimb vorbim de Piața Unirii, schema devine complexă. Cu radicali, fracții and stuff.

1. Mâneci lungi.

Nu-i de ieșit din casă fără mâneci pentru că pielea de găină nu e sexy deloc. Bluza sport, casual, tricotată, din lână, din mohair, din bumbac, minimalistă, monocromă, în dungi sau buline, se poate asorta cu ușurință pantalonilor sau fustelor (musai purtate cu ștrampi; sau măcar înghesuit ciorapi în poșetă, pentru orice urgență).

2. Geaca din denim.

Să ne înțelegem: orice fel de geacă. Dar întâi și întâi, dacă tot vrem să păstrăm aparențele coolness-ului, optăm pentru cea din denim. Nu tare călduroasă, dar de mare efect stilistic. În special cea neagră. Ușor punk. Practică și după proiecții, veți fi uber hip la petreceri. Mă rog. Până să vă debarasați de ea, uitând-o la garderobă.

3. Poncho

Varianta mai practică a eșarfei supradimensionate, este de luat la purtător doar atunci când simțiți aer de vară la 9 seara și sunteți convinse că nu-i deloc frig afară, respectiv că ploaia va evita Clujul pe parcursul proiecției.

4. Geanta maxi

Cazul meu: plec de acasă pe la 11. Mă întorc spre dimineață. Necesar zilnic: pantofi de schimb, o bluză, agendă, tabletă sau laptop, uneori ambele, ipod, două telefoane, umbrelă, pixuri, farduri, chei, portofel, batiste de hârtie, șervețele umede, desfăcător de bere (?!), forfecuță + pilă de unghii, cremă de mâini, oglindă și multe altele. Singura opțiune valabilă: o geantă cât casa.

* Încălțările. Am amintit și săptămâna trecută pantofii, shoes-ii, adidașii comozi, dar acum insist pe încălțăminte călduroasă, mai apoi comodă. Ghete, cizme, bocanci, adidași.

Party time?

Concerte indoor, outdoor, petreceri cu uși larg deschise, sau din contră, pe bază de invitații…you name it. 

Legendarele petreceri TIFF se servesc cu dress-code-uri diferite. Dictate de bunul simț al fiecăruia și de un acut simț al ridicolului. Există însă câteva item-uri care ne scot din incertitudine și ne ajută să păstrăm o imagine deloc șifonată.

1. Rochiile

Nu cele de bal. Din contră, cât mai minimaliste, cât mai arhitecturale, cât mai neutre. În felul ăsta nu gafați nici dacă e un super-party cu vedete & Co., nici dacă e petrecerea voluntarilor. Ce-i drept, la cea din urmă ar merge mai bine un tricou lejer și o pereche de jeanși, dar nici rochia-sarafan nu-i chiar de lepădat.

2. Fuste maxi

Suficient de pretențioase prin croi, material sau imprimeu pentru a fi purtate la un event „mai de ocazie”, dar, combinate cu un simplu tricou din bumbac avem deja o ținută casual. Motivele florale, dungile și bulinele sunt la mare căutare și asigură acel efect de WA-WA-WOOM după care tânjim cu toatele.

3. Overalls

Salopete, mai pe românește. Primul model care-mi vine în căpșor este desigur, negru. Cu pantaloni ușor largi, drepți, sau din contră, foarte largi, salopetele sunt comode, elegante, sofisticate, accesorizate cum trebuie pot fi purtate în contexte simandicoase sau relaxate.

4. Tricoul cu mesaj

Potrivit în special la party-uri nepretențioase, la care știi că vei dansa până în zori, deci nu are sens să te încorsetezi într-o ținută incomodă. Mesaj textual, grafic, un logo imens, desenat, imprimat, stil patchwork, orice îți trece prin cap sau orice ți se pare original…go for it!

5. Detalii

Orice îți sare în ochi. Coliere statement. Cercei, brățări, lănțișoare fanteziste. Accesorii de păr. Curele dubioase. Ceasuri vintage. Ochelari de vedere sau de soare hiper cool. Eșarfe. Pantofi ciudați / unicat / deosebiți. Un machiaj puternic. O coafură ieșită din tipare. O geantă inedită. Un mod aparte de a purta o bluză (pe post de rochie?!). Ciorapi colorați. Șosete cu degete. Broșe uriașe. Nu știu. Orice ți se pare altfel.

* Totul cu măsură, desigur.

Dacă stau mai bine să mă gândesc, orice sfat e cam superfluu. Fiecare la o adică se îmbracă în funcție de propria stare, personalitate, chef. Vremea este însă un factor decisiv. Eu, una, nu renunț în ruptul capului la un pulovăr călduros! Restul, se adaptează. Până una alta, TIFF plăcut tuturor!

Alexa AlexandraLeave a Reply