logo

CowGirl: Noul Look de Festival!

“I would rather have 30 minutes of wonderful than a lifetime of nothing special!”

Dolly Parton

chanel4

Pentru că ne plac băieții răi, invariabil pozăm în fete rele. Mult mai rar în domnișoare respectabile, îmbrăcate la patru ace, în deux-pièces-uri pastelate, cu părul prins la spate în cocuri cuminți.

Deși se mândresc că pot “îmblânzi scorpiile” care sălășuiesc în adâncul nostru, băieții răi devin pe loc mielușei, dacă sunt cuceriți cu “armele” potrivite. La rândul lor, “rivalele” sunt calmate instant, cu look-uri amenințătoare. Dar cel mai important, purtătoarele de ținute dominante (nu, de data asta nu vă voi vorbi despre costume din latex și accesorii dominatrix) se simt puternice, încrezătoare și sexoase. Și probabil ascultă la căști Run de World-ul lui Beyonce.

cowgirl4

Franjurii nu mi-au plăcut în mod deosebit cam niciodată, dar am fost o purtătoare neobosită de ciocate, încă din clasa a noua. Nu știu cum naiba dădeam peste ele, dar nu era niciun Second Hand din Dej în care să nu fi intrat în căutarea comorilor masculine. Mereu din piele, câteodată roșii ca sângele de taur, alteori negre și impunătoare, ba chiar și albe, decorate cu trandafiri azurii, cu sau fără ținte, cu vârful întărit de un metal cândva strălucitor, am iubit cu devotament suprem aceste încălțări comode, practice și versatile.

Am crescut însă, iar magia s-a risipit. Am uitat de ciocate, locul lor a fost uzurpat de converși, pe care îi port în draci și azi. Răsfoind însă presa internațională, nu mică mi-a fost mirarea să dau peste un articol care titra cu litere de-o șchioapă noul look de festival, de inspirație 100# Dolly Parton: Rhinestone Cowgirl!

chanel1

Jeanși prespălați, evazați și eventual rupți, jachete cu franjuri lungi, cămăși în carouri, legate seducător în zona ombilicală, curele din piele, cu ditai cataramele argintii, decorate cu câte-un taur (sau doar coarnele acestuia), o chitară sau vreun cap-de-mort, coliere de inspirație amerindiană și obligatoriu cosițe blonde, decolorate cu un oxidant de minim 9 (nu de alta, dar lookul capilar final arată destul de ieftin dacă e să privim modele din anii ’70) și încrețite, ondulate, permanentate. And there you have it, un aspect tipic al consoartei văcarului. Adică o cowgirl!

cowgirl2

ESENȚIALE

1. Jeanși.

Scurți sau lungi, asta o dictează strict temperaturile. Dacă vreți totuși să nu vă supuneți dosul la torturi supra-umane, optați pentru niște Daisy Dukes decenți (nu, nu vrem să știm nuanța chiloților pe care îi purtați). Dacă alegeți jeanși lungi, musai tre’ să fie evazați și rupți doar așa, pentru o tușă artistică, fără să pară scoși din junglă. Uitați de modele “trendy” care par sfâșiate de o Baghera flămândă tare.

daisy

cowgirl3

2. Cămașa în carouri.

Cu mâncei suflecate, cu nasturi discreți, de preferabil roșie (ok, albastre, verzi, galbene, le putem accepta pe toate), descheiate…până unde “vă permite religia”, de regulă se poartă îndesată în pantaloni și ușor sugrumată de curea. Acu’, fiecare după cum a înzestrat-o natura. Un stomac strangulat e o idee mai proastă decât unul ascuns de o cămașă lărguță.

shirt

3. Pălăria.

Una desprinsă din vechile reclame Malboro e numa’ bună. Western-style cowboy hat-ul cel mai de efect este în cel în nuanțe nisipii, beige, maro. Nici negul nu e culoare de lepădat, atâta doar că vă va lua foc creierașul.

hat

cow6

4. Ciocatele.

Cowboy Boots nu se găsesc chiar pe toate gardurile. Poate de acu’ încolo, și fiindcă sezonul festivalurilor se apropie, mai bine întrebați unchi, mătuși bunici, plimbați-vă pe la târguri vintage, prin second-uri și pe la oser. Singura regulă: să fie pe mărimea voastră.

* În caz de vreme ploioasă, lăsați-le acasă și optați pentru Wellington Boots.

boots2

5. Pigtails.

Codițe împletite. Una pe o parte. Sau două. Sau trei, unite într-o singură coadă. Sau cum vă cade bine. Da’ să nu-l purtați despletit, că nu face parte din look.

pigtail

6. Eșarfa.

Mică și roșie (sau albă), legați-o nonșalant la gât și muriți cu ea de cald. E un must al ținutei!

 Cowgirl in red

7. Jacheta.

Cu franjuri, din piele, din piele ecologică, albă, neagră, roșie, de orice culoare până la urmă este elementul cheie al ținutei. Piesa de rezistență. Dar, dacă nu vă place și basta, înlocuiți-o cu una de jeans.

chanel2

OPȚIONALE

Ochelari de soare vintage, coliere, brățări, inele masive din argint, machiaj aferent, traiste etno, cordeluțe din flori, poate și pene, deși eu m-aș gândi de două ori înainte să port accesorii amerindiene. Nu de alta, dar pot isca discuții istorice inteligente, extrem de aprinse :)

Alexandra AlexaLeave a Reply