logo

GALA UAD 2014 – Ediție aniversară (20 de ani) – #bloggers4galauad

logo gala 2014Gala UAD Fashion Design marcheaza într-un cadru de excepție, absolvirea studentilor și masteranzilorUniversității de Artă și Design, specializarea Modă-Design vestimentar.

Evenimentul a ajuns la cea de-a XX-a ediție, si se traduce de fiecare data ca si o importantă platformă de promovare pentru tinerii absolventi. Colecțiile vor fi prezentate în fața a peste 900 de invitați și a celor mai importanți profesioniști din domeniu din tara.

Colecțiile sunt ofertante atât din punct de vedere conceptual, cât și prin formele, tehnicile și materialele propuse.

Temele abordate acoperă o paletă destul de largă – de la cele de inspirație etnică la cele care explorează dinamica subculturilor urbane, de la temele care uzează referințe istorice (plecând de la momente semnificative din istoria modei sau de la personaje emblematice ale istoriei naționale) la cele care preiau și dezvoltă elemente iconice din artă și arhitectură. O altă temă predilectă este cea legată de natură și structuri naturale, forme organice și ecologie. Multe colecții se raportează la problematici contemporane de mare actualitate, adăugând accente ironice și o notă de umor.

Gala UAD Cluj 2014 materiale

Vor fi prezentate atât colecții masculine cât și feminine, construcții și volumetrii inedite, ținute realizate din materiale tradiționale sau alternative. Materialele au fost prelucrate prin diferite tehnici de imprimare, matlasare, brodare și se remarcă prin asocieri inovatoare, iar câteva din ele introduc structuri realizate manual sau materialeneconvenționale. Atât ținutele prezentate, cât și styling-ul propus sunt corelate la tendințele din moda actuală și surprind aspecte deosebit de relevante pentru lifestyle-ul contemporan.

Gala uad 2014 materiale

Colecțiile de la licență au fost coordonate  de către  Prof.Univ.Dr. Anca Pia Rusan, Lect.Univ.Dr. Lavinia Ban și Prep.Univ.Drd. Smaranda Bercea.

Oltean SoranaGeorgiana Giuroiu,Adriana ChiluţiCezara FrentiuEvelin DemeterLuis Alexandru DrăjanLipoţchi AlinaVintila Alexandra,Calini ClaudiaEmese BakóCrina MoldovanDénes AnnaKincső PapSabina PopTeo Luchiana Barbu,Apolka SzadosIldikó VitosIngrid Teodosiu.

absolventi gala uad 2014 licenta

Cele de la masterat au fost coordonate de cătreProf. Univ.Dr. Elena Basso Stanescu și de Prof.Univ.Dr. Anca Pia Rusan.

Noemi NoemiVanessa OrosCarmen TrifAitai LorinczAnamaria LorintMadalina Mada,Lucian RusuLungu MihaelaAlin Sucala.

absolventi 2014 master gala uad

Sambata, 28 iunie –

18.00, Expo Transilvania, deschiderea expoziției absolvenților UAD, specializarea Modă-Design vestimentar va fi reprezentată de un grup de absolvenți licență.

Duminică, 29 iunie –

20.00, Teatrul Național Cluj, fashion show-ul absolvenților UAD, licență și master – 40 de absolventi.

23.00, Club Midi, after party cu Dj. RUSU (KHIDJA).

10463033_867829086577812_6074578547660181040_n

Ce mai aduce nou gala editiei aniversare este un hashtag: #bloggers4galauad si un juriu care ofera pasaportul unui absolvent spre lumea virala a social media.

10 bloggeri de fashion din Cluj, printre care si noi, la invitatia organizatorilor Galei UAD, vom forma un juriu care va va oferi voua acces in sala in care se vor prezenta in premiera aceste colectii si conform unor criterii de jurizare vor alege o colectie favorita.

Cine suntem?

Oana Stan – zipcodefashion.wordpress.com,  Alexandra Alexa – clujlife, Ioana Chisiu – Fashion Spot, Madalina Merca – The Indie Chase, Iulia Romana Pop – – ide3a,  Catalina Ciolan – ide3a, Daria Patrunjel – Kittenhood, Sandra Bendre – Sandra Bendre fashion blog, Alexandra Rati – La Belle Critique.

 

Follow the hashtag: #bloggers4galauadLeave a Reply