logo

Look Happy – Despre look-uri radiante.

Sunt specialistă în a procastrina pe Pinterest. Sau pe bloguri de fashion. Sau pe Facebook, salivând în spatele laptopului după pictoriale cu ținute din care mi-aș permite probabil un nasture. Sau o batistă. Nici aia de mătase. Una peste alta, gagici de peste tot – uneori mă includ și eu în cireadă – se întrec zilnic în a purta ținute care mai de care mai elaborate din punct de vedere cromatic, al texturilor, al suprapunerilor, al brandurilor. Accesorii fab & glam and all that glow & shine. Pantofi extravaganți, poșete dă brand, coliere opulente, bucle „ombrate”, piele măslinie, strălucitoare, machiaj impecabil, dantură Colgate. Cum să definești un astfel de look și să nu te gândești la un „mai-mult-ca-perfect”? Femeile astea radiază. Și sunt un fel de super-zeițe.

foto 2

Mie spuneți-mi însă altceva. Pentru noi, muierile de rând, care semnăm în calendar cu un ditai X roșu ziua în care am ajuns la manichiuristă pentru prima dată în șase luni, cum se traduce în limbaj accesibil acest „radiant look”?

foto 5foto 3Să fie cămașa oversized în dungi, cu un croi ușor masculin, îndesată la repezeală în talia înaltă a unor jeanși suflecați?

Să fie sandalele plate sau o pereche de New Balance care nu prea merg cu nimic, sunt ei cool, dar înainte de orice sunt comozi și ne menajează picioarele pe care urmează să le exploatăm cu sadism în următoarele 10 ore ale zilei?

Să fie un păr roșcat, năbădăios, semi-uscat în la miezul nopții, însă perfect buclat la prima oră a dimineții pilonul unui look radiant?

Sau poate reflexele rozalii ale unui bob ultra blond, asortat unui plan complicat care dă roade?

foto 4

Sau acel tricou în dungi marinărești, purtat într-o seară de luni la o întâlnire nescorțoasă, cu parfum de tabac franțuzesc?

O cămașă în carouri albastre, potrivita unui rucsac care ascunde o ținută de schimb croită special pentru efort și transpirație, care vin la pachet cu rezultate și o stimă de sine neprețuită?

Sau un tricou negru, simplu, lăsat nonșalant pe umeri, pe care îl porți mândră la doctor, la supermarket sau la birou fiindcă știi că tu l-ai făcut?

Și să nu uit de accesorii.

Ochelari pentru dureri de cap. Cafele fără număr, pentru concentrare. Agende cu coperți de piele neagră pentru organizare. Telefoane deștepte și tablete practice pentru relaționări. O ciocolată cu miere și migdale pentru răsfăț. Multe sticle de apă pentru hidratare.

Și-un Mastercard pentru orice altceva.

 

Nu, nu am luat-o razna. Nu mi-am propus să deconstruiesc, să caut o alternativă cheep sau miserupistă la un aspect studiat, îngrijit și întreținut. Mă gândesc doar că realitatea mea nu are nimic de-a face cu ore petrecute la saloane, magazine de lux, săli de fitness și restaurante vegane. Nu spun că mi-ar displăcea. Uneori, starea de bine pe care o afișăm nu se traduce în extensii, machiaj perfect sau haine călcate la dungă. Nu se datorează plăcerilor shopaholice de moment și nu este surprinsă în instantanee prelucrate.

foto 6

Uneori, cearcănele și pungile violacee de sub ochi pot fi semnele unei stări de bine, care stă la baza unei ținute radiante. Iar acel look este complet subestimat.

AlexaLeave a Reply