logo

Inspirație: păsări, cartofi pai și lămâi. Galbene.

Cu riscul de a părea bolnavă de hepatită, cu riscul de a fi catalogată șleampătă, palidă, cadaverică sau mai știu eu ce adjective poate scorni la o nevoie răutăcioasă mintea feminină, declar sus și tare că mă topesc după culoarea-hit a sezonului: galben-canar.

miu miu2

O fi această minusculă pasăre un animal de companie extrem de popular în rândul celor crescuți în eprubetă, care și-au dezvoltat mult prea multe alergii imaginare la păr de pisică, bale și pârțuri de câine, și preferă râcâitul monoton al unei vietăți care aparent nu face prea multă mizerie. Culoarea sa aprinsă însă a zăpăcit de tot designerii, iubitori sau nu de înaripate, care au trimis-o în primă fază pe marile podiumuri și apoi i-au dat drumul în lumea largă, în hățișul junglei urbane. Adică pe străzi.

Jacquemus3

miu miu1

Mama mea mi-a repetat insistent în ureche, de când aveam vreo 6 ani, că nu mă prinde galbenul. Motiv pentru care, până anul trecut, în garderoba mea exista una bucată curea galbenă cu aplicații aurite (nu mă întrebați de câți ani zace nepurtată acolo!), una bucată eșarfă kilometrică presque jamais scoasă în societate și vreo două perechi de șosete.

balmain

missoni4

În toamna aceasta însă, iau măsuri. Palton oversized galben-aprins? Cu siguranță. Imitație de blană galben-pai? De ce nu? Adidași albi, șosete lungi, tot albe, și o rochie stil anii ’60, cum altfel decât galbenă? Evident! Cămăși austere, pulovăre lălâi, genți de culoarea lămâilor coapte pe continent, nu pe vapor, fulare, cordeluțe, unghii, cerceluși și elastice de păr? All mine!

 missoni2

missoni3

Doamne ajută că se poartă monocromia, că am auzit de less is more și că am învățat cândva culorile complementare. Altfel, cu un machiaj, o fustă sau niște cizme mov, aș fi arătat a starletă în mizerie, proaspăt abandonată de circul ambulant. Pe motive de nepotrivire vestimentară.

 Alexandra AlexaLeave a Reply